Piet Moerland nieuwe voorzitter raad van toezicht Stadhuismuseum

Algemeen

Met de verzelfstandiging van het Stadhuismuseum wordt Piet Moerland voorzitter van de nieuwe raad van toezicht van de op te richten stichting.

town hall, Zierikzee, Zeeland, Netherlands

Het college van burgemeester en wethouders heeft dat op 15 september besloten. Pieter Willem (Piet) Moerland (Sint-Annaland, 1949) is bedrijfseconoom, voormalig hoogleraar en voormalig bestuursvoorzitter van de Rabobank.

De afgelopen jaren is toegewerkt naar de verzelfstandiging van het Stadhuismuseum per 1 januari 2016. De culturele markt waarin het Stadhuismuseum opereert is de afgelopen jaren sterk veranderd. Hij is commerciëler, marktgerichter en dynamischer geworden en budgetten staan onder druk. Met de verzelfstandiging moet het Stadhuismuseum krachtiger en slagvaardiger opereren en tegelijkertijd goed voor ons erfgoed zorgen. Dat doet het Stadhuismuseum niet alleen, maar zoekt daarin actief de samenwerking met de andere musea op Schouwen-Duiveland.

Met zijn bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven, zijn hart voor cultuur en verbindend vermogen ziet het college van B&W in Piet Moerland bij uitstek een voorzitter die het Stadhuismuseum naar een succesvolle verzelfstandiging kan loodsen. Gezamenlijk met Piet Moerland geeft het college verder invulling aan de samenstelling van de raad van toezicht. Daarbij zijn het door de gemeenteraad vastgestelde profiel en een evenwichtige samenstelling leidend.

Meer nieuws