Duiveland wint heerlijk duel met negen goals

Voor de tweede week op rij incasseerde Duiveland drie tegentreffers maar won ze toch weer en voor de tweede maal speelde Den Bommel, de ploeg van oud-Duiveland-trainer Henk Schouten, een (verloren) wedstrijd met negen goals.

Het resultaat was zaterdagmiddag op het Oostersportpark een 6-3-zege voor de ploeg van coach Erwin van der Woerdt. Met zo’n uitslag kan het bijna niet anders dat het een heerlijke, open wedstrijd, mede dankzij twee niet al te degelijke defensies, is geweest. Helemaal juist, maar de laatkomers misten al een derde van de productie op het goed gemaaide hoofdveld van de Oosterlanders. Immers, na negen minuten prijkte er al 2-1 op het scorebord. Sterker nog, met anderhalve minuut te hebben gespeeld sloegen Ronald Zwager en Masoud Osmanie de eerste bres in de Flakkeese verdediging. De aanvoerder bediende de spits in de ruimte, die de doelman omspeelde en de bal vervolgens in het lege doel deponeerde. Het zou niet de eerste keer zijn dat de twee elkaar tegen Den Bommel zo feilloos vonden en zich tot een ware plaag voor hun oud-trainer ontpopten. Dit gebeurde vier minuten later al toen Zwager een corner nam en Osmanie zijn hoofd (foto) er heerlijk tegenaan zette. Echter, toen den Bommel in negende minuut 2-1 maakte, was het weer een wedstrijd en werden alle aanvallende registers opengetrokken. De thuisploeg regisseerde de meeste offensieve pogingen, maar sprong niet altijd zorgvuldig om met de daaruit ontstane kansen. Osmanie kreeg nog zeker twee à drie mogelijkheden en Zwager liet er ook twee onbenut waar ook een goede kans van Den Bommel op 2-2 tegenover gezet moet worden. De doelpunten kwamen voor en na de gemiste kansen toch. In de negentiende minuut vond Zwager Osmanie weer, die deze keer vanaf zeven meter vernietigend uithaalde (3-1) en vier minuten later werd de spits in het strafschopgebied gehinderd bij een kopbal waarop de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Wouter de Jonge schoot via de binnenkant van de paal raak. Wat een ongekende luxe voor Duiveland op het Oostersportpark: na 23 minuten vier goals gemaakt waar ze daar vorige week bij Tholense Boys bijna een hele wedstrijd voor nodig had. ,,In de eerste helft hebben we het verschil gemaakt”, vond Van der Woerdt. ,,Het is moeilijk om dat altijd door te trekken in de tweede helft. Elke kans die je krijgt, moet je echt willen maken. Maar ze kunnen er niet allemaal.” Toch wilde Den Bommel zich niet zomaar met een ruime nederlaag naar huis laten sturen en zocht na de pauze logischerwijs het doel van Duiveland-doelman Simon de Bruine op. Een eerste poging teisterde de kruising, maar kort er op was het wel raak. Tot tweemaal toe nog wel en twee keer zag de Oosterlandse achterhoede er niet helemaal ‘fris’ uit. Van der Woerdt: ,,De 4-2 en 4-3 zijn twee ‘rechte’ ballen. Die zie je aankomen en moeten we onderscheppen”. De oefenmeester uit Fijnaart wilde er niet te zwaar aan wegen omdat zijn elftal gewoon een goed resultaat had neergezet. Met een 4-3-tussenstand – het bleef een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer – kon het net als na de 2-1 weer alle kanten op. Het leek echter alsof Den Bommel niet goed raad wist met de nieuwe situatie en Duiveland besefte dat een vijfde treffer wel de nekslag voor Den Bommel zou zijn. Met een langs de muur geplaatste bal zorgde Zwager uit een vrije trap daarvoor. De blijdschap die hij toonde, typeerde het belang van de treffer. Net toen Den Bommel leek aan te haken, moest het elftal afhaken. Osmanie tekende met zijn vierde doelpunt – hij staat op zeven na twee competitiewedstrijden – voor een smakelijk slot. Zwager, wie anders, bediende Osmanie. Los van de verdedigers, die te laat stapten om de spits buitenspel te zetten, kwam hij oog in oog met de doelman van Den Bommel. Met een fraai stiftje met links scoorde hij in de verre hoek: 6-3. Zijn vierde goal vond Osmanie zelf de mooiste in een nogmaals heerlijke wedstrijd. ,,Ja”, beaamde de spits, ,,we hadden het niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan na al onze blessures.” Van der Woerdt: ,,Ik kan alleen maar tevreden zijn. Het is een goed resultaat voor de tweede keer op rij. Vanwege de afwezigen, Thijs Rentier, Marcel Zwager, Jan Looij, Rene Verschoor en Robbert de Bruine, zat Wilmar van de Sande, de trainer van Duiveland 2 bij de selectie. Van de Sande, die een paar jaar geleden voor het laatst in eerste elftal van Duiveland speelde, staat zijn mannetje nog altijd. Is dat voor herhaling vatbaar? Van der Woerdt: ,,Het was uit nood geboren en kan er niets over zeggen. Alle respect voor hem want hij doet het goed. Het is fijn als je deze ervaring kan inbrengen”.