Lievense opent discussie over 'gemeentepolitie'
Lievense opent discussie over 'gemeentepolitie'

Lievense opent discussie over 'gemeentepolitie'

Algemeen

De gemeente moet het huidige team van handhavers gaan omvormen tot een soort van ‘gemeentepolitie’.Die overtuiging heeft Robbert Lievense (LSD) en daarbij zal gekeken moeten worden of de huidige medewerkers daar capabel voor zijn. ,,De gedachte, dat we er ooit meer politie bij krijgen, is wel verdwenen. We hebben op het hele eiland twee wijkagenten. De politie doet steeds minder en dan kan een soort van gemeentepolitie wel een oplossing zijn. Lievense vraagt zich wel hardop af of de huidige handhavers allemaal in staat zijn om die nieuwe uitgebreide taken op te pakken.

,,Nu zitten ze op schaal vijf. Wat mij betreft gaan we voor functies op schaal 8. Dat betekent ook andere kwaliteiten. De mensen kunnen zich ervoor aanmelden, maar het moet blijken of iedereen er geschikt voor is. Dat klinkt hard, maar het is wel zo.”

Lievense denkt dat de financiële consequenties voor de nieuwe organisatie beperkt kunnen blijven tot zo’n 25.000 euro op jaarbasis. Daarbij heeft hij het over de hogere salarissen. Overigens als Lievense het heeft over ‘gemeentepolitie’ dan heeft hij het niet over reguliere politie, maar over gemeentelijke handhavers, die qua taken en uitstraling meer in die buurt komen. Burgemeester en wethouders hebben net een besluit genomen om het handhavingsregime aan te passen en partijen meer met elkaar te laten samenwerken. Maar dat is wat Lievense betreft nog maar een eerste stap.”

Meer nieuws