ZSC'62 heeft fitte, complete selectie
ZSC'62 heeft fitte, complete selectie

ZSC'62 heeft fitte, complete selectie

Algemeen

Met de van een schorsing teruggekeerde Robin Provoost (foto) beschikt ZSC'62-trainer Jos Kristelijn over een complete en fitte selectie.

De Scharendijkse formatie treedt zaterdag 11 september tijdens de tweede competitieronde aan tegen SPS, dat op de openingsdag met 1-1 gelijkspeelde tegen SC Stavenisse. In dezelfde vierde klasse B gaat WIK'57 naar Halsteren, een van de zes ploegen die vorig weekeinde haar eerste wedstrijd won. Coach Jos Wesdorp heeft nog vraagtekens achter drie geblesseerden staan en een speler is op vakantie. ,,Het duurt nog zeker twee speelronden voordat we compleet zijn." SKNWK mist voor het uitduel met Rillandia mogelijk Robert Uijl, die deze week een griepje had. Duiveland-oefenmeester Erwin van der Woerdt kent een beetje personele problemen: Jan Looij is op vakantie en Johan van de Werf heeft last van zijn knie. Tegenstander op het Oostersportpark is het Den Bommel van oud-Duiveland-coach Henk Schouten. De Flakkeese ploeg won vorig seizoen met 2-3 na een 1-0-achterstand. DFS, in de derde klasse B bij Duiveland, kampt voorlopig nog wel met vele afwezigen. Begonnen met 1-1 tegen Kogelvangers zijn Wouter van den Berge (revalidatie), Dennis Coehoorn (komt dit jaar niet meer in actie), Tim van Eck (geschorst), Delano Westerink (blessure) en Patrick Verboom (revalidatie) er tegen De Fendert niet bij. Verder zijn Mark de Feiter, tegen Kogelvangers verantwoordelijk voor de 1-1, en Jeffrey Pronk licht geblesseerd en komt Willem Plazier zaterdagochtend terug uit Amerika. Langer geblesseerd zijn Marc Bij de Vaate (hamstring) en Martijn Backx (schouder) bij eersteklasser Bruse Boys, dat zaterdag zo onverwacht met een 3-1-zege op Kloetinge begon. Voor de rest kent coach Wim Nieuwland geen problemen voor de uitwedstrijd tegen Heerjansdam, dat zich afgelopen seizoen ten koste van MZC'11 (3-0 en 0-2) handhaafde in de eerste klasse. Datzelfde MZC'11 gaat zaterdag, zonder de aan zijn enkel geblesseerde Lars Holm die hem waarschijnlijk twee weken zoet houdt, naar Zaamslag. De Zierikzeese ploeg heeft wat goed te maken in Zeeuws-Vlaanderen. Op 28 maart van dit jaar verloor MZC'11 er met 7-1. De 'eretreffer' werd gemaakt door Martijn van Grunsven, de middenvelder die sowieso tot aan de winterstop ontbreekt. (foto Facebook ZSC'62)

WereldRegio gaat wekelijks een overzicht maken van blessures, schorsingen en bijzonderheden bij de zeven bovengenoemde clubs. Wie een naam heeft voor deze nieuwe rubriek, kan dat mailen naar peter@wereldregio.nl.

Meer nieuws