Logo wereldregio.nl
Chef-kok trapt eerste mosselweek af
Chef-kok trapt eerste mosselweek af

Chef-kok trapt eerste mosselweek af

Vandaag, maandag, heeft chef-kok Julius Jaspers de eerste mosselweek groots van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam.Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca: tijdens deze promotieweek zijn er zo’n 300 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

Julius Jaspers heeft Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een spannende mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook, een ware smaakexplosie. Bij Happyhappyjoyjoy staat proeven en beleven centraal. Julius Jaspers: ,,Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart."

Deze editie van de Nationale Mosselweek is extra speciaal. Het is de eerste keer dat er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal is samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland. De Nationale Mosselweek is zaterdag 29 augustus van start gegaan en duurt tot en met 6 september.