Logo wereldregio.nl

Buitenlandse jongeren op bezoek in Ouwerkerk

Tot en met 11 september zullen acht jongeren uit Mexico, Spanje, Duitsland, Rusland en Kirgizië , samen met twee begeleiders van de SIW organisatie in Ouwerkerk bivakkeren.Zij zijn te gast bij de Stichting Deelnemers Buitengebied rondom de caissons (camping de Vierbannen, Brasserie de Vierbannen en het Watersnoodmuseum). SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een organisatie die zich al 60 jaar inzet voor interculturele uitwisseling en de ontwikkeling van jongeren door onder andere vrijwilligersprojecten in Nederland te organiseren. Siw zendt jaarlijks ook honderden deelnemers uit naar zo’n 70 landen in de gehele wereld om mee te werken aan projecten.Het is een non-profitorganisatie die voor een groot deel draait dankzij de inzet van vrijwilligers. Deelnemers doen dit werk onbetaald en betalen zelf de reis.

SIW is opgericht in het rampjaar 1953 toen vrijwilligers uit vele landen kwamen helpen bij de wederopbouw na de Watersnood. In 2013 , 60 jaar na de Ramp, kwamen de vrijwilligers opnieuw naar Ouwerkerk en werkten toen mee aan de realisatie van de natuurspeelplaatsen in het buitengebied rondom de caissons en de kreek. Nu komt er een nieuwe groep , die opnieuw werkzaamheden zal uitvoeren in het buitengebied met name aanleg, verbeteringen en onderhoud.

In de avonduren en in het weekend zal de groep graag kennismaken met andere jongeren in de omgeving en ook op stap gaan om Zeeland te leren kennen. Als iemand de groep wil uitnodigen om kennis te maken of om een activiteit aan te bieden , neem dan contact op met Ria Geluk, 06-28513978.