Band Geelhoed huisband nieuw voetbalprogramma Fox Sports
Band Geelhoed huisband nieuw voetbalprogramma Fox Sports

Band Geelhoed huisband nieuw voetbalprogramma Fox Sports

Algemeen

De band The Royal Engineers, waarin René Geelhoed uit Zonnemaire speelt, is de huisband van De Eretribune bij Fox Sports.

Dit nieuwe programma bij de sportzender is deze zaterdagavond begonnen. Het hele voetbalseizoen 2015/2016 van de Eredivisie is The Royal Engineers te zien en te horen bij De Eretribune. In een reactie op Facebook, over het feit dat ze de huisband is, schrijft de band: 'Tunes, eigen songs, snelheid en sensatie. Kortom, een enorme kans waar we ontzettend blij mee zijn'. WereldRegio had in augustus 2014 een interview met Geelhoed (links op de foto). Dat is hieronder te lezen.

 

Zanger Geelhoed: ,,Als je op de radio komt, is het wel een dingetje”

The Royal Engineers lijkt mooie vooruitzichten te hebben

Langzaam maar zeker kruipt The Royal Engineers uit de krochten van de muziekscene. Vorig jaar speelde de band, met zanger René Geelhoed uit Zonnemaire, tweemaal tijdens een nachtelijke uitzending op 3FM, afgelopen mei draaide de bekende dj Gerard Ekdom ‘Hey Sister’, de eerste single van The Royal Engineers en de komende tijd wordt duidelijk hoe de nabije toekomst er uit ziet. Geelhoed kan er nog niet al te veel over zeggen, maar het is klip en klaar dat The Royal Engineers potentie heeft en in de picture staat.

 

Het leven van een zanger van een opkomende band gaat niet over rozen. Op het afgesproken tijdstip is er op het akkerbouwbedrijf in de polder van Zonnemaire geen René Geelhoed te bekennen. Een collega op de heftruck lacht hartelijk als er naar Geelhoed wordt gevraagd. Hij belt hem (wakker). Weer is er die lach. Een kwartier later komt Geelhoed, fris gedouched, het grote erf op rijden. ,,Ik heb gisteren tot één uur ‘s nachts gewerkt en lag er om twee uur in. Ik had mijn telefoon op tril staan.”

Maar wat moet de zanger van The Royal Engineers, die op 3FM is gedraaid, op een akkerbouwbedrijf met aardappels, uien, tarwe en graan? Het is zijn zomerbaan, naast een studie aan het conservatorium in Utrecht waar hij, geboren en getogen in Zonnemaire, na de zomer aan zijn laatste jaar begint. ,,We hebben hier een leuk team. Ik zie het als afleiding, lekker met mijn handen werken. Als je heel stressig in de studio hebt gezeten, kan ik hier een paar dagen ‘beuken’.”

Geelhoed is in 2012 met Michiel Buijsse uit Lewedorp The Royal Engineers begonnen. ,,Michiel kende ik al uit het Zeeuwse bandjescircuit van onze middelbare schooltijd. Ik vond hem altijd al een getalenteerde drummer die dezelfde ‘vintage’-invalshoek heeft als ik: een ‘droge’ sound, seventies, invloeden van Beatles, Fleetwood Mac en The Police.” Buijsse zat toentertijd in The Nuclear Brothers, Geelhoed in Joop en Vota Fonzie. ,,Op dat moment woonden wij allebei al in Utrecht en zijn vanuit daar gaan werken. Het is een centrale plek, grote muziekscene en veel optredens met veel verschillende muzikanten. Na wat bezettingswisselingen en kleine verschuivingen qua stijl heeft The Royal Engineers een nieuwe single op zak. ,,We hebben een duidelijke stijl en sound waar we erg blij mee zijn.”

3FM-dj Gerard Ekdom werd ook heel enthousiast toen hij ‘Hey Sister’ hoorde. ,,Hij was eigenlijk de dj die het liedje omarmde en we werden toen zowaar iedere dag op 3FM gedraaid. Als je op de radio komt, is het wel een dingetje. En als je het dan zelf hoort, is het fantastisch. Het klinkt op de radio net wat ‘dikker’.” Geelhoed verliest ook de realiteit niet uit het oog. ,,3FM is vluchtig. Nu hebben we er geen profijt meer van, maar het was wel een beetje een mijlpaal.” Hoe dank ook, ‘Hey Sister’ heeft The Royal Engineers wel een zetje in de geode richting gegeven. Geelhoed: ,,We zijn nu in gesprek zijn met labels en doen showcases om de band naar weer een volgend level te liften”. Waar het toe leidt, is lastig te zeggen. In de muziekwereld moeten dingen soms ‘vallen’. ,,Silver Faces zat na een paar maanden al bij de DWDD en bij Racoon duurde het tien jaar. En als ik nu weet dat ik over tien jaar op Pinkpop sta, is het ook zo saai.”

 

Bandnaam ontleend

aan documentaire

Eerste Wereldoorlog De bandnaam The Royal Engineers heeft haar naam ontleend aan een groep militairen uit de Eerste Wereldoorlog.

 

Zanger René Geelhoed zag ooit een documentaire over die oorlog waarin werd verteld dat een bepaald squadron, geniemensen uit Engeland, tunnels groeven onder de loopgraven van de Duitsers. De ‘gravers’ werden The Royal Engineers genoemd. Het grappige is dat de band een keer een mail heeft gehad van veteranen van The Royal Engineers. Geelhoed: ,,Als je googled, kom je militaire dingen en ons tegen”. The Royal Engineers is een powertrio met Geelhoed als voorman (op piano en gitaar) en tekstschrijver, Michiel Buijsse op drums en Rob den Tuinder op basgitaar. De mannen worden bijgestaan door The Enginettes Butet Tamba en Simone Dekker. ,,Het zijn meer dan backingvocals die de band precies de vrouwelijkheid geven die nodig is.” Volgens Geelhoed is de bandopzet het beste te vergelijken met Herman Brood & His Wild Romance en Fleetwood Mac. De band wordt regelmatig bijgestaan door producer Willem Bakker uit Burgh-Haamstede.

 

 

 

Meer nieuws