Toerist weet Pleingoed  wél te vinden
Toerist weet Pleingoed wél te vinden

Toerist weet Pleingoed wél te vinden

Algemeen

De eigen bevolking zag het tijdelijke paviljoen bij de Nieuwe kerk in Zierikzee met argusogen verrijzen. Maar de toerist heeft Pleingoed omarmd.Vaak op de fiets bezoeken de recreanten het paviljoen om vervolgens in de houten stoelen te zakken en een eigen picknickmand soldaat te maken. Initiatiefnemer is de architect Reggy Hulsken. ,,Ja dat is wel wat ik nu zie. Het kost Zierikzee blijkbaar veel moeite om samen te werken”. Want dat was zijn idee: een paviljoen als ontmoetingsplaats, een plek waar de bezoeker een beeld krijgt van wat er allemaal te beleven is in de omgeving. Dat is er niet van gekomen. Ook de strenge bouweisen van de gemeente zorgden voor en trage start.

Maar nu krijgt Hulsken het gelijk toch aan zijn kant. Toeristen vinden het en mooie plek. En het anders zo stille grasveld rond de Dikke Toren is een ontmoetingsplaats geworden. Zoals ook de Maarstraat erin geslaagd is om een aantrekkelijke hotspot in Zierikzee te worden ,,Rond het paviljoen zie je nu toch een parkje ontstaan. Dat is leuk.” Hulsken heeft er belangeloos veel energie in gestoken. ,,Ik hoop dat het volgend jaar een vervolg krijgt, maar dat zullen er wel andere mensen moeten opstaan. Ik hoop dat de gemeente het belang onderschrijft. Misschien de provincie wel.” Als er geld op tafel komt ziet Hulsken het paviljoen volgend jaar wel terugkeren.

Misschien dat het uiteindelijke doel van Pleingoed dan ook meer vorm krijgt. Wat het doel is partijen bij elkaar brengen. Laten zien wat er allemaal te beleven is in Zierikzee en daar buiten. ,,Natuurlijk wil ik daarbij helpen, maar het kostte dit jaar wel erg veel energie moet ik zeggen”. Het paviljoen blijft tot eind augustus staan bij de Nieuwe Kerk. Dus nog vier weken om er een bezoek aan te brengen. Misschien dat er nog partijen opstaan, die zich daar willen profileren. Als het weer meewerkt groeit ook de aantrekkingskracht van het paviljoen.

Meer nieuws