Dochter Den Hollander kan ouderlijk voorbeeld niet volgen
Dochter Den Hollander kan ouderlijk voorbeeld niet volgen

Dochter Den Hollander kan ouderlijk voorbeeld niet volgen

Algemeen

Het was een opmerkelijk, leuk beeld op de tennisbaan van TV Duiveland, dinsdagavond op de vierde dag van het Gruttepikkers II-toernooi.

Vader Pieter, moeder Loekie en dochter Eva den Hollander, een (tennis)gezin uit Zierikzee, konden in een oogopslag 'gevangen' worden. Tegelijkertijd werkten ze een wedstrijd af. Loekie den Hollander was als eerste klaar. Samen met LTC Zierikzee-clubgenoot Steef Kloet won ze een poulewedstrijd in het gemengd dubbel C door Nina der Weduwen en Patrick van Nieuwenhuijze te verslaan: 4-6 6-1 10-2. Bij 9-2 in de super-tiebreak gingen de gedachten van Den Hollander en Kloet even uit naar een competitiewedstrijd tegen Kapelle uit het voorjaar van 2015. Toen stond het tweetal ook voor met 9-2 en werd de super-tiebreak met 9-11 verloren. Op de baan naast zijn vrouw was man Pieter enkele klappen later klaar. In het mannendubbel C met clubgenoot Rene de Ries hadden ze in een groepsduel met Marko en Rob Karsbergen niet zoveel moeite te zegevieren: 6-1 6-3. Vier games was ook het aantal waarmee dochter Eva wat later dan haar vader van de baan stapte. Met Jolie de Masier, die haar racket weer heeft opgepakt, werd er met tweemaal 6-2 verloren van Sancia Oprel-Haasjes/Silvia Bolijn-Bax in het vrouwendubbel C. Het Gruttepikkers II-toernooi gaat vandaag verder. De finales zijn zondag 2 augustus.

(foto: Drie Den Hollanders in een beeld: in kanariegeel Loekie op baan 3, in het donkerblauw Pieter op baan 4 en rechts achter Loekie dochter Eva op baan 2)

Meer nieuws