Drie eigen goals Bruse Boys bij zevenklapper Volendam

Bruse Boys heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Volendam met 0-7 verloren. De thuisploeg hielp de eerstedivisionist een aardig handje met drie eigen doelpunten .

Voor rust maakten de voetballers uit het palingdorp er drie op sportpark Volharding en na de pauze vier. De thuisploeg hield in een weinig hoogstaande wedstrijd nog de schade nog redelijk beperkt want pas na de veertigste minuut vielen de tweede (eigen doelpunt doelman Mark Giljam) en derde goal van Volendam. ,,Tot de veertigste minuut konden we Volendam goed bijbenen", vond Bruse Boys-coach Wim Nieuwland, die daarvoor twee kleine mogelijkheden voor Domenique van den Berge zag. ,,Daarna ebden de krachten weg. In de rust heb ik vijf man gewisseld. Organisatorisch was het toen wat anders en moesten we weer even wennen." In de tweede helft vertolkte Bruse Boys-verdediger Johan Vroegindewij voor een kleine vierhonderd toeschouwers een negatieve hoofdrol met twee eigen goals (0-6 en 0-7). De voetballer is één van de zes spelers die zaterdag ook met het Schouwse elftal tegen FC Dordrecht in actie komt. Dit duel begint om 18.30 uur op sportpark Van Zuijen.