Steeds meer belangstelling voor buurtbemiddeling

Algemeen

Steeds meer buren weten de weg naar Buurtbemiddeling Schouwen-Duiveland te vinden.In de eerste helft van 2015 zijn er 25 aanvragen geweest voor een buurtbemiddeling. In 78 % van de aanvragen is de relatie tussen de buren verbeterd of weer goed. Ineen derde van deze zaken is door de buren zelf contact opgenomen met buurtbemiddeling, daaruit blijkt dat men vertrouwen heeft gekregen in buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Schouwen-Duiveland helpt de buren weer of beter in contact te komen met elkaar en maakt helder dat het niet gaat om standpunten maar om gezamenlijke belangen. De boom die voor de één overlast geeft door de wortels kan voor de ander een heel belangrijk stuk natuur zijn in de tuin. Moet de boom dan weg of ga je samen kijken hoe je er voor kunt zorgen dat de één kan genieten van de vogeltjes in de boom en de ander minder last heeft van de wortels? Buurtbemiddeling Schouwen-Duiveland helpt te ontdekken waar het werkelijk omgaat.Immers je hebt je buren soms heel hard nodig en dan is het belangrijk dat je een goed verstandhouding met ze hebt.

Als er iets is dat u met uw buren wilt bespreken probeer dat dan altijd eerst zelf te doen, lukt dat niet bel of mail dan naar Buurtbemiddeling Schouwen-Duiveland tel: 06-45772516 e-mail: buurtbemiddeling @schouwen-duiveland.nl. Coördinator: Anja Rijlaarsdam. Het buurtbemiddelingsteam kan versterking gebruiken vooral mensen die graag veel over communicatie willen leren en een groot enthousiasme hebben om anderen te helpen zijn van harte welkom. Buurtbemiddeling Schouwen-Duiveland is gratis en is een initiatief van Gemeente Schouwen-Duiveland, Politie Schouwen-Duiveland en Wooncorporatie Zeeuwland.

Meer nieuws