Van den Berge (SGP) stopt met raadslidmaatschap
Van den Berge (SGP) stopt met raadslidmaatschap

Van den Berge (SGP) stopt met raadslidmaatschap

Algemeen

SGP-fractievoorzitter Kees van den Berge (56) uit Burgh-Haamstede stopt in november als raadslid. Hij is sinds dit voorjaar ook SGP-statenlid voor de provincie Zeeland. Beide functies zijn niet te combineren, zo vindt zijn partij. Nu George van Heukelom als gedeputeerde is gestopt, is Kees van den Berge de enige SGP-er van Schouwen-Duiveland in het provinciaal bestuur van Zeeland.

Van den Berge is al 25 jaar actief in de lokale politiek. Hij is begonnen in West-Brabant als wethouder vanaf 1990 in de gemeente Dinteloord en Prinsenland, vervolgens vanaf 1997 als fractievoorzitter in de gemeente Steenbergen. Na zijn verhuizing in 2004 naar Burgh-Haamstede is Van den Berge vanaf 2006 fractievoorzitter voor de SGP op Schouwen-Duiveland geweest. Hij hoopt nog wel maandelijks naar Zierikzee te gaan als lid van de SGP-steunfractie.

Florus van der Paauw volgt hem per 1 september op te volgen als SGP-fractievoorzitter. Leendert de Bruine (32 jaar) volgt Kees van den Berge op als raadslid eind november.

Meer nieuws