Duinoord laat nieuwbouw aan bewoners zien
Duinoord laat nieuwbouw aan bewoners zien

Duinoord laat nieuwbouw aan bewoners zien

Algemeen

Dit weekend konden de bewoners van het nieuwe Duinoord in Burgh-Haamstede hun nieuwe woning bekijken. De reacties waren positief. Tijdens de Kijkochtend kregen de bewoners en familie gelegenheid om de woning voor de eerste keer te bekijken en de maten op te nemen. Daarnaast konden zij in de andere gebouwen een kijkje nemen. In ieder gebouw waren medewerkers van Allévo en Zeeuwland aanwezig om ieders vragen te beantwoorden.

In de nieuwbouw worden drie vormen van zorg aangeboden: intensieve zorg voor cliënten met een lichamelijke beperking in 12 appartementen, kleinschalige zorg voor 48 cliënten in 6 kleinschalige groepswoningen. En zelfstandig wonen, met de zekerheid van zorg achter de hand in 36 3-kamer appartementen van woningcorporatie Zeeuwland. Voor mensen die eerder nog in de zorgomgeving woonden en nu weer zelfstandig zijn, is het wel wennen. Zorgcentra leveren capaciteit in en ouderen moeten weer op zichzelf gaan wonen.

Verder wordt er een Grand Café gerealiseerd, waar bewoners en omwonenden na de verhuizing terecht kunnen voor een hapje, een drankje, een complete maaltijd en georganiseerde seniorenmaaltijden. Maar ook voor gezelligheid, sociale contacten en activiteiten. De verhuizing vindt in de eerste week van september plaats.

Meer nieuws