Hoe ervaart u de Zuidkust van Schouwen?

Algemeen

Natuurmonumenten beheert ruim 700 hectare zilte en natte natuur aan de Zuidkust van Schouwen. Nu de laatste gebieden zijn ingericht is de vereniging benieuwd hoe mensen het gebied beoordelen.Via een enquête op www.natuurmonumenten.nl/onderzoek wil Natuurmonumenten te weten komen waar knelpunten en verbeterpunten liggen om het gebied in de toekomst nog beter beleefbaar te maken. Na 25 jaar is natuurontwikkelingsgebied Plan Tureluur aan de Zuidkust van Schouwen ingericht. ,,Er ligt een vogelgebied van internationale allure, waar Europese soorten als kluut, wulp en strandplevier zich thuisvoelen. Waar ’s winters duizenden ganzen rusten en de velduil foerageert. En waar tijdens de vogeltrek duizenden rosse grutto’s en zilverplevieren neerstrijken om op te vetten en even uit te rusten”, vertelt communicatieboswachter Paul Begijn.

Bezoekers kunnen optimaal genieten van deze mooie natuurpracht. Er ligt een ruim netwerk van fietspaden door de gebieden en langs de Oosterschelde. Bij de verschillende entrees zijn informatiepanelen te vinden om meer te weten te komen over het gebied. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden om een hapje of drankje te doen. Verspreid in het gebied liggen diverse uitkijkpunten en kan uitgerust worden bij een van de picknicksets. Paul Begijn: ,,Iedere plek langs de Zuidkust heeft zijn eigen kenmerken en iedere bezoeker heeft weer andere wensen. Of je nu langs het water wandelt, de Plompe Toren beklimt of ergens een kopje koffie drinkt, ervaringen van bezoekers zijn belangrijk voor Natuurmonumenten. Aan de hand van de resultaten uit de enquête bepaalt Natuurmonumenten op welke plekken veranderingen of verbeteringen nodig zijn.”

Bezoekers van de Zuidkust van Schouwen kunnen het gebied beoordelen via www.natuurmonumenten.nl/onderzoek. Het invullen van de enquête neemt zo’n 10 minuten in beslag.

Meer nieuws