Keurmerk Persoonlijke Uitvaart voor Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland
Keurmerk Persoonlijke Uitvaart voor Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart voor Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland

Algemeen

Sinds kort mag Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart voeren. “Dit keurmerk onderscheidt zich in belangrijke mate van reeds bestaande keurmerken in de uitvaartzorg. Houders van bestaande keurmerken in de uitvaartzorg worden door een extern bureau beoordeeld. Daarbij wordt bekeken of alle regelgeving op een juiste manier worden toegepast. Natuurlijk moeten ook wij aan die regelgeving voldoen en u mag er vanuit gaan dat we dat ook doen.

Het unieke van het ‘Keurmerk Persoonlijke Uitvaart’ is echter dat wij beoordeeld worden door nabestaanden voor wie wij een uitvaart mochten verzorgen, m.a.w.: U bepaalt of wij het waard zijn om dit keurmerk nu en in de toekomst te mogen voeren. En dat feit geeft een extra dimensie aan dit keurmerk.” Het gaat erom dat nabestaanden, ondanks het gemis en het verdriet, met een goed gevoel kunnen terug kijken op de uitvaart en de dagen daar omheen en ervaren mochten dat er persoonlijke belangstelling en zorg was. Dat is waar wij voor staan en waar wij op beoordeeld willen en -mogen worden. Stelt Rien de Bruijne, directeur van Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland.

Nabestaanden worden enige tijd na de uitvaart benaderd om een beoordeling te geven. Dit gebeurt rechtstreeks bij de organisatie van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Meer nieuws