Mensensmokkelaars gearresteerd in Zierikzee
Mensensmokkelaars gearresteerd in Zierikzee

Mensensmokkelaars gearresteerd in Zierikzee

Algemeen

Een arrestatieteam heeft donderdagmorgen even na zes uur twee Albanezen gearresteerd in een woning aan de Krammerstraat in Zierikzee. De twee worden verdachten van mensensmokkel met minderjarige kinderen.

Ans Schoonjans van het Belgische parket laat weten dat de Belgische politie de mannen al langer in het vizier had. De mannen worden verdacht van mensensmokkel, zoals dat vorig jaar in de herfst in het Belgische Drongen is geconstateerd.

Hoe de mannen in Zierikzee terecht zijn gekomen, kan ze niet zeggen. Wel dat de politie in Zierikzee niet op zoek is geweest naar meer verdachten. De woning, waarin de arrestatie heeft plaatsgevonden, was van een ander persoon, die langere tijd afwezig was. Bij de arrestatie is een vrouw onwel geworden. Zij maakt geen deel uit van het onderzoek. De Nederlandse en Belgische politie hebben samengewerkt in de actie.

De Belgische politie heeft om uitlevering van de twee mannen gevraagd. Schoonjans wil in het belang van het onderzoek verder geen informatie verstrekken. In de buurt is geschrokken gereageerd op de bliksemactie van de politie.

Foto: Facebook

Meer nieuws