Zoek mee naar cultuur-historische elementen
Zoek mee naar cultuur-historische elementen

Zoek mee naar cultuur-historische elementen

Algemeen

Stad en lande zoekt inwoners die willen meezoeken naar cultuur historische elementen op het eiland.Sinds 2012 is de werkgroep cultuur historische elementen (van Stad en Lande) bezig om een inventarisatie te maken van de cultuur historische elementen op Schouwen-Duiveland. Eerder zijn er kaartjes en berichten daarover gepubliceerd van de polders Dreischor en Vierbannen, maar het werk gaat - per polder - door naar het gehele eiland.

Wat zijn cultuur historische elementen? Bijvoorbeeld dampalen, hekwerken, varkenshokken, speciale gedenkstenen , elementen aan een gebouw of op een begraafplaats, restanten van oorlog of ramp, sluisjes, coupures, landschapselementen. De werkgroep inventariseert per polder. Vooral de vroegere Gouwepolders zijn nu aan de beurt, maar ook de westkant van het eiland . Het gaat over elementen buiten de bebouwde kom van dorpen en stad. Graag doet de werkgroep een oproep aan alle bewoners (mogen ook bezoekers/toeristen zijn) om elementen aan te melden via schouwenduiveland@kpnmail.nl. Ook is het mogelijk om zelf mee te gaan doen met de werkgroep.

De zomer is een mooie tijd: er wordt veel gefietst en gewandeld en wie weet welke onbekende cultuur historische elementen aangetroffen worden. Wanneer het project volgend jaar is afgerond zal de kaart van Schouwen-Duiveland met de plekken en de beschrijvingen van deze cultuur historische elementen te zien zijn op de www.stad-en-lande.nl

Meer nieuws