SKNWK krijgt drie tikken te verwerken

Rondom het laatste nacompetitieduel met Nieuwland kreeg SKNWK drie tikken te verwerken. Dat komt bijna geen enkele club te boven en dus blijven de Nieuwerkerkers een vierdeklasser.

De vraag is welke tik het hardste aankwam. Het niet meedoen van routinier Wilco de Valk, het tweede doelpunt van Nieuwland in de 92e minuut of het seizoenstoetje weer niet goed verorberd te hebben? De ‘kampioen nacompetitie halen’, SKNWK dus, bleef zaterdag voor het vierde achtereenvolgende jaar met lege handen in de ‘afterparty’ van het reguliere seizoen. Terwijl de wedstrijd zich toch ten gunste van de thuisploeg op sportpark Het Springer ontwikkelde. Oké, de eerste tien minuten van de eerste helft waren zeker voor Nieuwland, als elfde gefinished in een derde klasse, en had het 0-1 kunnen staan, maar daarna had SKNWK de wedstrijd redelijk in handen. Niet dat ze uitblonk in het creëren van veel kansen maar ze hield Nieuwland wel keurig uit haar zestienmetergebied. Eigenlijk was de eerste echte kans voor SKNWK meteen bingo, al zat er een beetje geluk aan. Emiel Kuijten schoot van een klein twintig meter op de goal maar ploeggenoot Robbert Padmos liep per ongeluk in de baan van het schot waardoor de bal stil kwam te liggen en hij plotseling oog in oog met de Nieuwland-doelman kwam te staan. Zulke buitenkansjes zijn aan Padmos wel besteed en keurig schoof hij de bal over de doellijn: 1-0. Nog voor rust benutte SKNWK haar tweede honderd procent kans. Aan deze goal ging een rommelige situatie voor het Nieuwland-doel vooraf. Het laatste ‘station’ was Ali Zaman die van heel dichtbij 2-0 kon maken. Bij deze stand stonden SKNWK, Nieuwland en Hansweertse Boys exact gelijk in de poule waarin één ticket voor de derde klasse was te verdienen. Echter, dan moesten penalty’s na afloop beslissen of SKNWK al dan niet zou promoveren door het winnen van die strafschoppenreeks. Zo ver kwam het echter niet, wel was een overwinning van twee goals verschil genoeg om alle drie ploegen gelijk te laten eindigen. Net als in de eerste helft zette Nieuwland aan het begin van het tweede part even aan, maar tot hele gevaarlijke situaties leidde dit niet. Even leken beide ploegen te beseffen wat er te halen viel en twijfelden over de verdere aanpak van de wedstrijd. Een fantastisch volley van zo’n twintig meter van een Nieuwland-speler gaf het duel nieuw elan. En waar SKNWK bij een tegengoal wel eens de kopjes wil laten hangen, was ze nu eens een keer niet van de kaart. Een prachtige, lange solo van Remco van den Berge deed hem in het strafschopgebied belanden waar hij zich knap langs spelers slalomde en in de korte hoek met links binnenschoot: 3-1. Zouden het dan toch strafschoppen worden? Echter, dichterbij een goal kwam SKNWK niet meer. ,,Veel van mijn jongens zaten er doorheen”, constateerde SKNWK-trainer Jack Wijnands. ,,We wilden Nieuwland van de goal weghouden, maar we kwamen er niet meer uit.” De conditie ging de thuisploeg dus parten spelen. Wijnands, ook doelend op de trainingsarbeid: ,,Men blinkt niet uit in onverzettelijkheid”. Dat deed Nieuwland juist wel. De Walcherse ploeg pompte in de slotfase de bal in het strafschopgebied van de opponent in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. ,,Ik hoopte het niet”, sprak Wijnands, ,,maar als je in de ‘zestien’ blijft hangen en je krijgt lange, hoge ballen, dan kan die een keer vallen.” Dat gebeurde derhalve in de 92e minuut. Na de tweede goal was het kaarsje bij SKNWK helemaal op. ,,We zaten er zo dichtbij”, ging Wijnands verder. ,,We hebben goed partij gegeven, maar een goal te weinig gescoord. Dat is wel zuur. Op zich hebben we de nacompetitie redelijk afgesloten, maar ik had graag met promotie afgesloten.” De Valk had graag voetballend afgesloten, maar blesseerde zich donderdagavond op de training bij het nemen van de laatste penalty aan zijn lies. Mocht het tegen Nieuwland nodig blijken te zijn…