Strijd om dé haringparty losgebarsten
Strijd om dé haringparty losgebarsten

Strijd om dé haringparty losgebarsten

Algemeen

Schouwen-Duiveland mag dan geen haringvissers hebben, aan party’s voor de Hollandse Nieuwe geen gebrek. Drie feestjes strijden om de klandizie. In januari nog kondigde Schouwse Maatjes aan ook dit jaar weer een haringparty te gaan organiseren. Een aantal jaren dé ‘place to be’. De plek waar het publiek zich graag liet zien voor een hapje en een drankje met ondertussen een goed doel. Maar dat feestje gaat bij gebrek aan voldoende bestuursleden niet door. Een alternatief meldde zich snel aan. De Ondernemerskring gaat 16 juni haring happen op Neeltje Jans.

Tegelijkertijd laat ook de Proeverij in Zierikzee weer van zich horen. Al enige jaren de alternatieve haringparty op Schouwen-Duiveland. Daar wordt de vis op 11 juni aan het publiek geserveerd. De proeverij weet ook al jaren veel mensen aan zich te binden. Dit jaar bijt de Proeverij dus het spits af.

Maar inmiddels heeft ook d’Ouwe Smisse in Zonnemaire zich in op het strijdtoneel begeven. Daar worden de haringen 15 juni gepresenteerd onder de naam ‘New haringparty’.

Meer nieuws