Domper voor MZC'11 in nacompetitiestrijd
Domper voor MZC'11 in nacompetitiestrijd

Domper voor MZC'11 in nacompetitiestrijd

Algemeen

MZC'11 moet het in de 'finale' van de nacompetitie doen zonder Ramon Janson. De trefzekere spits liep in het tweede nacompetitieduel met De Zwerver (3-3 na 2-4 van vorige week) een ernstige schouderblessure en een gebroken duim op.

Hierdoor moet Janson het tweeluik met eersteklasser Heerjansdam, dat zaterdag Zaamslag voor de tweede maal versloeg, aan zich voorbij laten gaan. Benjamin Verwest en Sven Heijboer zijn er volgende week niet bij vanwege een schorsing. MZC'11 moest op sportpark Den Hogen Blok nog aardig aan de bak want De Zwerver begon furieus wat al binnen tien minuten in een 0-1-voorsprong resulteerde. Nog voor rust herstelde de thuisploeg zich door goals van Dennis Dekker en Verwest. Toen De Zwerver een kwartier voor tijd de 3-3 maakte, geloofde ze er nog in en werd het wat grimmiger. Echter, het liep niet uit de hand en gescoord werd er evenmin. De wedstrijden voor een plaats in de eerste klasse tegen Heerjansdam zijn zaterdag 30 mei (uit) en zaterdag 6 juni (thuis). Voor een stek in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal neemt Duiveland het op tegen Nieuwdorp, de ploeg van oud-assistent-trainer Thomas de Ridder. De Oosterlanders, die verdediger Albert Verhoek een duel moeten missen vanwege een schorsing, waren na de 6-1-zege van vorige week al zeker van de volgende ronde en wonnen bij Walcheren weer: 2-3. Masoud Osmanie maakte ze alledrie. Door de 'finales' van Duiveland, dat eerst uit en dan thuis speelt, en MZC'11 komen ze met andere teams op de strijd om de WereldRegio Cup op zaterdag 6 juni. Waar Duiveland om promotie vanuit de derde klasse strijdt, moest DFS in Zuid-Beijerland 'in de ring' voor lijfsbehoud in dezelfde afdeling. Dat lukte tegen ZBVH. Een verslag van deze wedstrijd verschijnt later op deze site. SKNWK, tenslotte, strijdt voor een plaats in de derde klasse maar begon tegen Hansweertse Boys met een 5-3-nederlaag. Komende zaterdag is in Nieuwerkerk het duel met Nieuwland, dat haar eerste duel met 2-0 won van Hansweertse Boys.

UITSLAGEN NACOMPETITIE Voor een plaats in de eerste klasse: MZC'11-De Zwerver 3-3 (1-1 Dennis Dekker, 2-1 Benjamin Verwest, 3-2 Mathijs Hage) - (eerste duel 2-4)

Voor een plaats in de tweede klasse: Walcheren-Duiveland 2-3 (0-1, 1-2 en 1-3 Masoud Osmanie) - (eerste duel 6-1)

Voor lijfsbehoud in de derde klasse: ZBVH-DFS 0-1 (0-1 Wouter van den Berge) - (eerste duel 3-2)

Voor een plaats in de derde klasse: Hansweertse Boys-SKNWK 5-3 (1-1 en 5-2 Robert Padmos 5-3 Wilco de Valk)

Meer nieuws