Bescheiden Pinksterfeestje Renesse mag weer
Bescheiden Pinksterfeestje Renesse mag weer

Bescheiden Pinksterfeestje Renesse mag weer

Algemeen

Burgemeester Gerard Rabelink laat komend Pinksterweekend voor het eerst sinds jaren weer activiteiten toe op straat in Renesse.Zaterdag en zondag spelen er bands en er mag alcohol geschonken worden. Daarmee laat hij de teugels weer wat vieren. Tot blijdschap van ondernemend Renesse. Rabelink had zes jaar geleden bij zijn komst meteen laten weten dat hij excessen in Renesse wilde indammen. Eén van zijn maatregelen was het niet langer toestaan van festiviteiten in de openbare ruimte. Bezoekers van Renesse moesten hun heil zoeken in de uitgaansgelegenheden zelf. Via sociale media werden de Duitsers daarvan op de hoogte gebracht.

Maar komende zaterdag en zondag wordt daarmee bescheiden gebroken. Zaterdag van 15.30 uur tot 18.00 uur treedt Equal Blood op en van 21.00 uur tot 22.30 uur Ten Temies. Zondag enthousiasmeert de Height Temptation van 15.30 uur tot 18.00 uur het publiek en ‘s avonds vermaakt Zitakula van 21.00 uur tot 22.30 uur de aanwezige gasten. ,,En dat allemaal onder het genot van een drankje in hopelijk een vriendelijk zonnetje,” laat Ed Troost namens de ondernemers weten.

Rabelink maakte zich grote zorgen over de soms massale toestroom van feestende mensen. Het Pinksterweekend in Renesse was vooral voor de Duitsers een fenomeen. Dat leidde in het verleden nogaleens tot een enorme drukte op straat. Maar daarin is verandering gekomen.

De ondernemers denken met kleinschalige activiteiten op straat tegemoet te kunnen komen aan de vele bezoekers in het Pinksterweekend. Dat zijn er in de regel meer dan de horecazaken kunnen bergen.

Burgemeester Rabelink spreekt niet van een echte beleidswijziging. Renesse Bruist zet zich in voor een gezellig uitgaangsgebied. ,,Rond de Watermeter komen er activiteiten. Het is vrij toegankelijk maar wel afgebakend met hekken en er is beveiliging.” Festiviteiten op straat waren vroeger veel grootschaliger en besloegen vrijwel de hele Hogezoom. ,,Daarvan is nu geen sprake’’, zo laat hij desgevraagd weten. De gemeente stemde al met de activiteiten in voordat het enige tijd geleden fout ging met Duitse voetbalsupporters.

Meer nieuws