Forza winnen eerste promotieduel van Jokers

De volleyballers van Forza hebben een mooie stap richting tweede divisie gezet. ,,Maar we hebben nog niets", benadrukte Forza-coach Tonie van Breda.

In Maastricht wonnen ze zaterdagavond met 1-3 bij Jokers. De setstanden waren 28-30 25-14 22-25 23-25 . Beide ploegen finishten als tweede in hun derde divisie. De return is zaterdag 2 mei om 19.00 uur in sportzaal De Vanger. De score van de eerste set zegt al genoeg: die was super spannend. Het was een set waarin Forza voor en achter stond, maar vanaf 20-20 ging het nek aan nek. Met setpunten over en weer was Forza de gelukkigste. In het tweede bedrijf werd Forza weg geserveerd door Jokers dat zich hiermee uitstekend herstelde van de mentale tik uit de eerste set. Het derde bedrijf was het meest degelijk van de Schouwse volleyballers. ,,We hebben ervoor gevochten", zag Van Breda. ,,Punt voor punt." Forza-speler Valentijn Luijk: ,,We hadden telkens een paar puntjes voorsprong en dit speelden we degelijk uit." Zo spannend als de eerste werd de vierde en laatste set niet, maar het kwam wel in de buurt volgens Luijk en Van Breda. ,,Bij een 23-24-voorsprong voor ons reageerde de coach van Jokers op een beslissing die de scheidsrechter hem niet in dank af nam", vertelde Luijk. De coach vloekte en kreeg rood van de leidsman. Een rode kaart in het volleybal betekent dat de tegenpartij automatisch een punt krijgt. Dit was dus het matchpoint voor Forza en zonder te spelen 'verdiende' ze haar 25e punt. ,,Dat was helemaal niet handig van hun coach", wist Van Breda, ,,want wij stonden op wankelen." Met de 1-3-nederlaag van Jokers wankelt de Limburgse ploeg een beetje met de return op Schouwen-Duiveland in het vooruitzicht. Van Breda houdt echter pas op de plaats. ,,We moeten niet denken dat we er al zijn en gewoon denken alsof we onze eerste wedstrijd gaan spelen." Aan twee sets heeft Forza zaterdag 2 mei voldoende. Ondanks de nederlaag behaalde Jokers in sporthal De Heeg wel meer punten dan Forza: 98 om 94.