Nieuw dagelijks bestuur waterschap
Nieuw dagelijks bestuur waterschap

Nieuw dagelijks bestuur waterschap

Algemeen

Het waterschap krijgt een nieuw dagelijks bestuur.De coalitie bestaat uit CDA, SGP, Wa- terschapspartij Zeeuws-Vlaanderen en de geborgde categorieën, gebouwd en bedrijfsge- bouwd. Formateur Denis Steijaert (CDA) is trots: ,,Het waterschap verdient een goed be- stuur en dat is er nu weer voor de komende vier jaar. Het was een lastig proces vanwege de versnippering in het waterschapsbestuur. De keuze om een coalitie te formeren met de grootste fracties is logisch. Bovendien ligt er een evenwichtig coalitieakkoord met een maximaal ambitieniveau en beperkte stijging van de lastendruk voor de komende jaren.”

Er speelden diverse factoren een rol in de formatie. ,,We wilden recht doen aan de verkiezingsuitslag. Daarnaast wilden we een niet te hoog agrarisch gehalte in de samenstelling van het dagelijks bestuur. Ook een belangrijk uitgangspunt is dat we gaan voor een zelfstandig waterschap voor onbepaalde tijd. Deze wensen zijn in deze coalitie optimaal geborgd. Ook de geografische samenstelling van de deelnemende fracties is evenwichtig over Zeeland verdeeld”, aldus Denis Steijaert.

De nieuwe coalitie levert het volgende dagelijks bestuur op: Denis Steijaert (CDA), Gert van Kralingen (SGP), Rian de Feijter-de Feijter (Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen), Luc Mangnus (ongebouwd) en Bert de Smet (bedrijfsgebouwd). Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt hiermee 16 van de 30 zetels in de algemene vergadering. De portefeuilleverdeling is nog niet bekend. Willem Ginjaar uit Burgh-Haamstede keert niet meer terug in het dagelijks bestuur, zoals eerder al bekend werd.

Meer nieuws