Brandweervrijwilligers nodig op Schouwen-Duiveland
Brandweervrijwilligers nodig op Schouwen-Duiveland

Brandweervrijwilligers nodig op Schouwen-Duiveland

Algemeen

De brandweer zoekt vrijwilligers voor Zierikzee, Brouwershaven en Zierikzee.Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in Zeeland. Op het moment zijn er 66 posten, 1200 vrijwillige brandweermensen en 130 beroepsbrandweermensen. De meeste kazernes worden dus volledig bemand door vrijwilligers. Binnen de posten is er sprake van een natuurlijk verloop, mensen worden ouder, verhuizen, enzovoort. Op sommige posten bestaat een wachtlijst, maar op andere moet actief geworven worden voor nieuwe collega’s. Van 19 posten is op dit moment bekend dat ze in de nabije toekomst te maken krijgen met een vrijwilligerstekort.

We zoeken actieve mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de lokale veiligheid. Onze brandweermensen voelen een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich in voor een veelzijdige taak die veel vraagt, maar ook biedt: aan hen, aan de maatschappij en aan de organisatie waar een vrijwilliger werkzaam is. Brandweervrijwilligers volgen dezelfde opleidingen als beroepsbrandweermensen, maar er is één verschil: vrijwilligers doen dit werk naast hun gewone dagelijkse werk.

Op dit moment zoeken de posten Arnemuiden, Borssele, Brouwershaven, Colijnsplaat, Hulst, Kamperland, Kerkwerve, Kortgene, Krabbendijke, Kruiningen, Mauritsfort, Middelburg post Rooseveltlaan en post Stromenweg, Oost-Souburg, Renesse, Serooskerke (W), Sint-Maartensdijk, Vogelwaarde, Zierikzee en Zoutelande naar vrijwilligers. Zij zijn vooral hard op zoek naar mannen en vrouwen die overdag beschikbaar zijn. Elke post heeft een vaste wekelijkse oefenavond. Geïnteresseerden kunnen altijd vrijblijvend langskomen (wel even een afspraak maken) op deze oefenavonden. De vrijwilligers laten graag een en ander zien, en vertellen graag over hun vak. Sommige posten organiseren binnenkort speciale open dagen op de kazerne, of activiteiten in de wijken rondom de kazerne, andere polsen via posters en flyers de interesse in de buurt. Wil je hier meer over weten, kijk dan op www.brandweerzeeland.nl/werving.

Vrijwilligers hebben vaak, naast het vrijwilliger zijn, een baan. Wij doen daarom ook een beroep op bedrijven die in de nabijheid van een kazerne zijn gevestigd. Want vooral overdag is het voor een snelle uitruk belangrijk dat er vrijwilligers in de buurt van de kazerne zijn. Bij een inzet moet de werkgever bereid zijn om zijn werknemer hiervoor beschikbaar te stellen. Bedrijven die hieraan willen meewerken, horen wij graag zodat we samen kunnen kijken of er werknemers zijn die de eigen baan én die van brandweerman/-vrouw willen combineren. Zo werken we met zijn allen mee aan de veiligheid in Zeeland.

Meer nieuws