Eerste oplaadpunt in Zonnemaire
Eerste oplaadpunt in Zonnemaire

Eerste oplaadpunt in Zonnemaire

Algemeen

Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, heeft samen met Michael Coussement, directeur Cohere het eerste elektrische oplaadpunt in Zonnemaire geopend door het stekkeren van een Tesla model S.

Dit oplaadpunt is mede mogelijk gemaakt door Euro-Toques Nederland die een duurzame samenwerking is aangegaan met Cohere. Proeflokaal d'Ouwe Smisse stelt de ruimte voor deze oplaadpunten beschikbaar en faciliteert de stroomvoorziening. Zowel gasten als overige weggebruikers kunnen vanaf nu hier 'stekkeren'.

De oplaadpunten vormen onderdeel van de duurzame verbeteringen van d'Ouwe Smisse. Evert van Dilst, eigenaar van d'Ouwe Smisse: ,,De binnen- en complete buitenverlichting zijn voorzien van LED en we maken onder andere gebruik van centrale koeling en een vraaggestuurde afzuigkap. De vrijgekomen warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van CV water. We vangen de warmte die onze apparatuur afgeeft af en hergebruiken deze warmte. Met deze investeringen hebben we duurzaam slag gemaakt.”

Ted Janssen is blij met dit initiatief: ,,Euro-Toques stimuleert bedrijfsleden om met aandacht voor het milieu en hun omgeving te werken. Daarbij willen we laten zien wat kan en elkaar inspireren tot duurzaam gedrag. d'Ouwe Smisse is een zeer goed voorbeeld van wat er op het gebied van duurzaamheid mogelijk is.” Het bedrijf Cohere heeft op deze locatie een Smart Charging station (langzame lader) geïnstalleerd. Deze is geschikt voor auto’s die nieuw op de markt komen en voldoet de lader aan de meest recente Europese regelgeving. Het doel is om in 2015 en 2016 in totaal 80 van de 110 restaurantleden te voorzien van laadpunten.

Meer nieuws