Schouwse voetbalclubs delen uit en incasseren
Schouwse voetbalclubs delen uit en incasseren

Schouwse voetbalclubs delen uit en incasseren

Algemeen

Op de dag dat K1-grootheid Semmy Schilt (viervoudig wereldkampioen) een clinic op Schouwen-Duiveland gaf, deelden Schouwse voetbalclubs een paar flinke klappen uit. Of moesten ze een fikse opdoffer incasseren..

Met nog zes speelronden te gaan speelde Bruse Boys in Middelburg bijna als een ware kampioen. ,,Weer maakten we het ons zelf zeer moeilijk", liet Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland weten. ,,We misten na rust zeker vier honderd procent kansen, maar misschien is dit wel het geluk van de nummer één." Niet voor het eerst dit seizoen sleepten de Bruse voetballers in de slotfase drie punten in de wacht en deelde daarmee de concurrentie een mentale tik uit. En een flinke ook, want zowel ten opzichte van MZC'11 als GPC heeft Bruse Boys zes verliespunten minder. De Vlissinger 'danken' dat aan het 1-1-gelijkspel bij een gehavend SSV'65 en MZC'11 werd in en tegen Zaamslag helemaal murw geslagen. Met de 7-1-nederlaag kan MZC'11 een streep zetten door haar titelaspiraties. ,,Een collectieve offday tegen een prima Zaamslag", oordeelde MZC'11-coach Adriaan Nieuwenhuijse over Zeeuws-Vlaamse zevenklapper. De achterstand op Bruse Boys is zoals gezegd zes verliespunten en MZC'11 hoeft nog maar vijf keer 'in de ring'. Nogal onverwacht en verrassend was de optater die DFS aan Hellevoetsluis, koploper in de derde klasse B, verkocht. Het enige doelpunt van Dylan Adelaar bleek de winnende te zijn. De concurrentie, DBGC en Nieuwenhoorn, is DFS dankbaar want zij zijn weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap. DFS zelf kan de punten uiteraard ook goed gebruiken om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. De formatie uit Burgh-Haamstede staat nu elfde en heeft een tiende (en dus veilige) notering binnen handbereik en in eigen hand. In dezelfde afdeling kreeg ZSC'62 weer een flinke tik op de neus door met 2-0 van Noad'67 te verliezen. De Scharendijkenaren blijven dertiende en voorlaatste staan en krijgen het derhalve bijzonder lastig om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Zaamslag-MZC’11 7-1 (5-1 Martijn van Grunsven) Dauwendaele-Bruse Boys 1-2 (0-1 Mats Willemse, 1-2 Jasper Maaskant)

Derde klasse B: Noad’67-ZSC’62 2-0 DFS-Hellevoetsluis 1-0 (1-0 Dylan Adelaar (foto) Duiveland-De Fendert 0-0

Vierde klasse B: WIK’57-FC Bergen 2-3 (1-0 Mark van Langeraad, 2-1 Jack van de Velde) SKNWK-Rillandia 2-1 (Jelle Kastelein, Remco van den Berge)

 

Meer nieuws