PleinGoed wil ondernemers binden (video)
PleinGoed wil ondernemers binden (video)

PleinGoed wil ondernemers binden (video)

Algemeen

Door samen te werken, samen op te trekken kan Zierikzee veel meer bereiken.Die overtuiging heeft Reggy Hulsken van IDNA in de stad. En het tijdelijke paviljoen dat op het plein bij de Nieuwe kerk wordt neergezet kan daar een goede aanzet voor zijn.,,Ja, dan lees ik ineens dat er twee foodfestivals kort na elkaar worden georganiseerd. Dat vind ik zo jammer,” legt Hulsken uit. Zijn paviljoen bij de Nieuwe Kerk is een poging om partijen elkaar te laten versterken. Een vrijplaats voor ondernemers en organisaties op aandacht te vragen voor hun werk of activiteiten. Een plaats van waaruit bezoekers van de stad kunnen uitwaaien.

Maandag 30 maart zijn alle ondernemers die kansen zien in het paviljoen welkom in FiZi in Zierikzee. Daar wordt het plan PleinGoed gepresenteerd. Het thema is Zeeuws leven onder water. ,,Aan dat thema kunnen heel veel zaken worden geplaatst,” legt Hulsken uit. Ondernemers kunnen zich aanmelden en tegen betaling een plaats krijgen in het paviljoen.

Dat is opgebouwd uit aardappelkisten en biedt ruimte aan partijen, die zichzelf in de kijker willen spelen. Het paviljoen draagt een tijdelijk karakter, maar Hulsken is van plan er meerdere jaren mee aan de slag te gaan. Jaarlijks verrijst het dan bij de Nieuwe Kerk.

Bezoekers kunnen kennisnemen van presentaties in uiteenlopende vormen. Die nodigen uit om verder de stad in te gaan en de ondernemers op te zoeken. Er is plaats voor ondernemers van heel Schouwen-Duiveland. Het paviljoen staat in Zierikzee om veel publiek te kunnen trekken. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zodat ouders in alle rust kunnen kijken wat er allemaal te beleven is. ,,Als je onderwater als thema neemt kun je zoveel bedenken. Volgend jaar weer een ander onderwerp wat ons betreft.”

Hulsken merkt wel dat het best lastig is om de filosofie van het project onder de aandacht te krijgen. Het is een kwestie van beginnen en laten zien, wat hem betreft. Hij hoopt dat veel ondernemers het belang zien. Meer informatie is te vinden op de website van IDNA en op Facebook.

Maak PleinGoed mogelijk from voordekunst on Vimeo.

Meer nieuws