Pontes onderzoekt samenwerking met Ostrea

Algemeen

Pontes onderzoekt nauwe samenwerking met het christelijke Ostrea in Goes.Pieter Zeeman-rector Sjef Lommen laat desgevraagd weten dat de uitkomst na de zomer op tafel moet liggen en dat samengaan niet wordt uitgesloten.

Lommen, die zelf in juni vertrekt, bevestigt dat de twee scholen de voordelen van samenwerking laten onderzoeken. Hij denkt daarbij aan ICT en andere bovenschoolse werkzaamheden. Ook zou het docenten meer mogelijkheden bieden voor een carriereverloop. Onderzoeker Berenschot heeft geen voorwaarden vooraf meegekregen, dus de uitkomst kan alle kanten op. Ook een fusie tussen de scholen is denkbaar.

Ostrea telt momenteel 2200 leerlingen en Pontes (met vestigingen in Goes en Zierikzee) in totaal 3200 leerlingen. De twee scholen ervaren geen problemen in de beoogde samenwerking, ook al is Ostrea een christelijke school voor voortgezet onderwijs en is Pontes openbaar. Volgens Lommen blijft de intentie van Pontes overeind om een vestiging op Schouwen-Duiveland te behouden. De scholen willen met samenwerking inspringen op de verwachte bevolkingskrimp.

Meer nieuws