Award voor gemeente Schouwen-Duiveland en paviljoenhouder

Algemeen

Op 27 maart worden de strandbeheersdagen afgesloten in Our Seaside met het uitreiken van de ECO XXI award aan de gemeente Schouwen-Duiveland en de uitreiking van het Green Key certificaat aan een strandpaviljoenhouder uit Schouwen-Duiveland.De heer Barendrecht, programmamanager bij FEE-Nederland zal de ECO XXI vlag met het bijbehorende bronzen, zilveren of gouden predicaat uitreiken aan burgemeester Rabelink. Op zijn beurt zal burgemeester Rabelink het Green Key certificaat uitreiken aan een lokale strandpaviljoenhouder. U wordt van harte uitgenodigd om bij deze uitreiking aanwezig te zijn.

Green key is een wereldwijd keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Er zijn wereldwijd 2500 Green Key’s in meer dan 46 landen. In Nederland mogen ruim 600 accommodaties dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Een Green Key gecertificeerd bedrijf levert aantoonbaar bij aan de CO2 reductie in Nederland.

ECO XXI is een internationaal keurmerk dat ontwikkeld is op basis van het initiatief van de Europese Agenda 21; een Europees convenant om de duurzaamheid op lokaal niveau te bevorderen. In 2009 heeft de Foundation for Environmental Education in Nederland (FEE), met ondersteuning van de Provincie Zeeland, het programma ECO XXI in Nederland geïntroduceerd. Het is een breed programma dat gericht is op stimulering van duurzaamheid bij gemeenten met accenten op toerisme en natuur- en milieueducatie. ECO XXI brengt in kaart welke positie de gemeente inneemt op het gebied van duurzaamheid en hoe zij die positie kan verbeteren.

Meer nieuws