Extra geld provincie voor buslijnen

Algemeen

Gedeputeerde George van Heukelom stelt tijdelijk extra geld beschikbaar om tot de zomervakantie de grootste knelpunten in de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer op te lossen.Daarna wordt gekeken naar eventuele vervolgmaatregelen. Het gaat om aanvullingen op de nieuwe dienstregeling, daar waar de grootste problemen worden voorzien. De Provincie Zeeland en Connexxion hebben de afgelopen dagen onder grote tijdsdruk nog diverse aanpassingen doorgevoerd. De Provincie en Connexxion zijn zich er overigens van bewust dat met deze aanpassingen niet iedereen tevreden kan worden gesteld. Dat gaat niet lukken, omdat er door bezuinigingen veel minder geld is voor het openbaar vervoer. Met deze keuzes komen Provincie en Connexxion tegemoet aan veel opmerkingen. En deze keuzes zijn op korte termijn te realiseren.

In verband met de snelheid waarop Connexxion de dienstregeling heeft moeten aanpassen, zijn de veranderingen nog niet doorgevoerd in de diverse reisplanners of de informatiepanelen bij de haltes. Ook op de halteborden is de nieuwe informatie nog niet te vinden. De informatie wordt zo spoedig mogelijk aangepast in de systemen en op de halteborden. Voor vragen over de dienstregeling kan contact worden opgenomen met het klantennummer van Connexxion, telefoonnummer: 0900 - 266 63 99. Voor meer informatie over de haltetaxi kan contact worden opgenomen met de Gemeentelijke Vervoercentrale, telefoonnummer: 088 - 2358000.

Degenen, die eerder via de mail vragen hebben gesteld over het openbaar vervoer en voor wie de veranderingen van toepassing zijn, zijn persoonlijk op de hoogte gebracht. Via Facebook en Twitter worden volgers geattendeerd op de aanpassingen van de nieuwe dienstregeling die per 1 maart 2015 zal ingaan. Daar waar de bus weer rijdt, kan geen gebruik worden gemaakt van de haltetaxi.

Schouwen-Duiveland Lijn 134 Zierikzee – Brouwershaven – Zierikzee Op maandag tot en met vrijdag rijdt lijn 134 twee extra ritten in de ochtend; vertrek vanuit Zierikzee om 05:38 uur en 06:08 uur. In de middag rijdt één extra rit; vertrek 19:00 uur vanuit Zierikzee.

Lijn 634 Dreischor – Zierikzee Lijn 634 rijdt in de ochtend twee ritten, vertrek 7:12 en 07:42 uit Dreischor. In de middag rijdt de lijn vier extra ritten, vertrek vanuit Zierikzee om 14:02, 15:06, 16:06 en 17:03 uur. Lijn 634 rijdt op maandag tot en met vrijdag, maar niet in de schoolvakanties.

Meer informatie over het buslijnennet is te vinden op: www.connexxion.nl. Meer informatie over de haltetaxi is te vinden op www.zeeland.nl/ov.

Meer nieuws