Bruse Boys en MZC'11 scoren er op los (update)

Bruse Boys en MZC’11, de nummers één en twee uit de tweede klasse E, zijn flink uit hun slof geschoten. Samen waren ze zaterdag goed voor dertien treffers.

Op sportpark Volharding kende de koploper uit Bruinisse een bijzonder makkelijke middag. Een armetierig Arnemuiden kwam nauwelijks over de middenlijn en nadat Bruse Boys drie goede kansen had gemist, ging het ‘los’ en was het bij rust al 5-0. Voorafgaand aan de derde treffer, een strafschop, staakte scheidsrechter Bos de wedstrijd. Omdat hij een pingel toekende, greep een Arnemuidenaar hem van achteren vast waardoor hij ten val kwam. Bos krabbelde overeind en staakte meteen de wedstrijd. Tijdens de afkoelingsperiode maakte Arnemuiden bekend dat Jasper Pruijssers Bos ten val bracht. Had de dader zich niet bekend gemaakt, was het duel definitief gestaakt geweest. Dat gebeurde dus waardoor Arnemuiden met tien man verder moest. Daarna was de wedstrijd een formaliteit en werd het uiteindelijk 7-0. Tom Blomaard (links op de foto) maakte er drie. De mooiste en merkwaardigste goal was de vierde van Bruse Boys. Van zeker dertig meter trapte Marc Bij de Vaate de bal, bedoeld als voorzet, maar gedragen door de wind belandde de bal onverwachts in de linkerbovenhoek in het Arnemuiden-goal. Bij MZC’11 duurde het wat langer voordat de ploeg zeker was van drie punten. Maar eenmaal tweemaal teruggekomen van een achterstand tegen VVC’68 in Halsteren, scoorde MZC’11 er vrolijk op los: 2-6. Matthijs Hage, Ingmar Quist en Corné Schilperoort scoorden allen twee keer. Een week na de tandenloze derby met ZSC’62 heeft DFS weer gelijkgespeeld. Er leek meer in te zitten na een 1-3-tussenstand, maar thuisploeg Nieuwenhoorn, de nummer twee uit de derde klasse B, kwam na negentig minuten weer op gelijke hoogte: 3-3. Twee van de drie DFS-doelpunten kwamen op naam van Delano Westerink, de speler die onlangs overkwam van Kloetinge. DFS beëindigde het duel bij Nieuwenhoorn met negen man want Kevin Verboom en Mark de Feiter kregen in de tweede helft rood. Toch kreeg DFS in de laatste seconden een grote kans op 3-4.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-Arnemuiden 6-0 (1-0 Tom Blomaard, 2-0 Domenique van den Berge, 3-0 Tom Blomaard (strafschop), 4-0 Marc Bij de Vaate, 5-0 Domenique van den Berge, 6-0 Tom Blomaard, 7-0 Johan Vroegindeweij) VVC’68-MZC’11 2-6 (1-1 Matthijs Hage, 2-2 Corné Schilperoort, 2-3 Matthijs Hage, 2-4 Ingmar Quist, 2-5 Corné Schilperoort, 2-6 Ingmar Quist)

Derde klasse B: Nieuwenhoorn-DFS 3-3 (0-1 en 0-2 Delano Westerink, 1-3 Wouter van den Berge) ZSC’62-De Fendert 1-1 (1-0 Robin Provoost) Kruiningen-Duiveland 1-3 (0-1 Ronald Zwager, 0-2 Masoud Osmanie, 1-3 Reinier Looij)

Vierde klasse B: WIK’57-Oranje Blauw’14 1-0 (1-0 Jeffrey van Kooten) OFB-SKNWK 4-1 (0-1 Robbert Padmos)

VROUWEN Tweede klasse: MZC'11-UDO 0-4

ZONDAGVOETBAL Zesde klasse: DZC'09-Renesse 0-4 Zeelandia/Middelburg-sportclub Zierikzee 2-4 (Thomas Vos 2, Patrick Roggeband, Michel Winkels)