Gemeente start met real-time parkeren
Gemeente start met real-time parkeren

Gemeente start met real-time parkeren

Algemeen

Vanaf 2 maart is het mogelijk om in Zierikzee op alle betaalde parkeerplaatsen real-time te parkeren.Vanaf april wordt deze service ook op de andere betaalde parkeerplaatsen op het eiland aangeboden, gedurende de winterperiode is daar namelijk geen betaalverplichting. Op deze manier hebben de bezoekers voortaan de mogelijkheid om alleen te betalen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd (real-time), zonder muntgeld op zak.

Real-time parkeren is mogelijk met een smartphone, zoals de Iphone, Blackberry, Android en Windowphone. Om gebruik te kunnen maken van de service moeten mensen zich eenmalig aanmelden op de site van een van de providers die het ‘’real-time parkeren’’ in de gemeente mogelijk maken. Direct of binnen enkele dagen na registratie wordt deze bevestigd en kan de service worden gebruikt.

Parkmobile, Park-LineYellowbrickSMS ParkingMy OrderSunhill  • ANWBMKB Brandstrof Mutli Tank card

Vervolgens meldt een parkeerder het kenteken van zijn of haar vervoersmiddel en betaalt het parkeergeld via de (mobiele) telefoon. De parkeertijd gaat in wanneer de parkeerder het zonenummer, dat op de parkeerautomaat staat, via telefoon, app, sms of (mobiel) internet doorgeeft aan de provider. De parkeerder hoeft niets in de auto te leggen. Of er betaald is, controleren de parkeercontroleurs op basis van het kenteken. Bij vertrek meldt de parkeerder zich weer af via de telefoon, sms of mobiel internet; de parkeertijd wordt dan direct beëindigd. De parkeerkosten worden bijgehouden door de provider en aan het eind van de maand incasseert deze de parkeergelden met een automatische incasso. De maandelijkse abonnementskosten variëren per aanbieder van € 0,00 tot € 2,50 (excl. de verschuldigde parkeerbelasting).

De parkeerders die van buiten de gemeente komen, kunnen ook gebruik maken van dit systeem, aangezien dit een landelijk netwerk is. Naast deze nieuwe manier van betaald parkeren blijft het uiteraard mogelijk een kaartje te kopen bij de betaalautomaten op het parkeerterrein of in de straat. De gemeente Schouwen-Duiveland streeft ernaar betaald parkeren voor de automobilist zo snel, gemakkelijk en veilig mogelijk te maken. Met de invoering van real-time parkeren breidt ze de dienstverlening uit. Parkeerders kiezen zelf tussen real-time parkeren met de smartphone of het kopen van een parkeerkaartje voor achter de voorruit.

Meer nieuws