Plompe Toren tijdelijk gesloten voor publiek
Plompe Toren tijdelijk gesloten voor publiek

Plompe Toren tijdelijk gesloten voor publiek

Algemeen

De Plompe Toren in Burghsluis is van 30 maart tot en met 10 april gesloten voor het publiek. In die periode wordt er een nieuwe tentoonstelling geplaatst. Omdat de werkzaamheden op locatie worden uitgevoerd en de ruimtes in de toren klein zijn, wordt de toren daarom tijdelijk gesloten. Afgelopen maanden is er achter de schermen gewerkt aan de revisie van de nieuwe tentoonstelling in de Plompe Toren aan de Zuidkust van Schouwen. Er worden de 10 vitrines opnieuw ingericht met het verhaal over het ecosysteem van de Oosterschelde. Tevens komt er een gloednieuwe maquette waarbij bezoekers de getijwerking van de Oosterschelde te zien krijgen en het verhaal over de zandhonger wordt uitgelegd.

Met ruim 30.000 bezoekers per jaar en als icoon in vele media-uitingen is de Plompe Toren van belangrijke waarde voor het toerisme op Schouwen-Duiveland. Ruim 10 tot 15 jaar hebben de onderdelen hun verhaal aan de bezoekers verteld. Maar alles heeft een beperkte levensduur: De tentoonstelling was hoognodig toe aan vernieuwing. Samen met tentoonstellingsbureau Platvorm is Natuurmonumenten gekomen tot een vernieuwend concept. Daarbij is op de bovenste verdiepingen ook ruimschoots aandacht voor de natuur rondom de Oosterschelde.

Op vrijdag 17 april is de publieksopening van de nieuwe tentoonstelling van 18.00 – 22.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid is de toren deze avond geopend.

Meer nieuws