Lommen vertrekt naar Winterswijk

Algemeen

Pontes Pieter Zeeman moet op zoek naar een nieuwe rector nu Sjef Lommen na zes jaar een baan heeft gevonden in Winterswijk.Het is een verrassing dat Lommen vertrekt, die bij zijn aanstelling nog de ambitie had om zijn werkzame leven in Zierikzee vol te maken. Waarom Lommen uit Zierikzee vertrekt is niet duidelijk. Hij trad aan in een roerige tijd binnen de school, waar docenten verschillende visies hadden op de te volgen koers. Volgens Lommen zelf zijn er grote stappen gezet en is bijvoorbeeld de eerder nog omstreden kwaliteit van de school sterk verbeterd. Lommen maakt zijn vertrek bekend op facebook. Hij zou in het voorjaar al vertrekken.

Woensdagmorgen is bijgaand persbericht verspreid:Gisteren, 24 februari, maakte onze rector, Sjef Lommen, bekend dat hij per 1 juni 2015 zijn functie als rector van Pontes Pieter Zeeman zal neerleggen. Hij had de wens en kreeg de kans om voor zijn pensionering nog een keer aan een nieuwe uitdaging op een andere school te beginnen. Die nieuwe uitdaging heeft hij gevonden in de functie van rector op het Gerrit Komrij College te Winterswijk.

Vanaf 1 mei 2009 was Sjef Lommen werkzaam als rector van Pontes Pieter Zeeman te Zierikzee. In die tijd heeft hij de school in rustiger vaarwater weten te manoeuvreren. Hij laat een goede basis achter voor zijn opvolger om verder op te gaan bouwen. Zijn jarenlange inzet en nuttige toepassing van zijn kennis, kunde en ervaring in de dagelijkse praktijk hebben het belang van de Pontes-organisatie en Pontes Pieter Zeeman op een positieve wijze gediend. De Raad van Toezicht, het College van Bestuur zijn de huidige rector zeer erkentelijk voor zijn inzet voor Pontes en Pieter Zeeman. Op korte termijn zal er een wervingsprocedure voor een nieuwe rector worden gestart. - einde persbericht

Meer nieuws