Halte voor Ellemeet, bussen voor Calandweg Zierikzee

Algemeen

Ellemeet behoudt haar bushalte en de Calandweg in Zierikzee wordt niet busvrij. Connexxion heeft het college van burgemeester en wethouders de keuze voorgelegd om over de Calandweg te blijven rijden, en de tijd die ze hiermee besparen in te zetten voor het behoud van de bushaltes in Ellemeet. Ellemeet is een dorp met beperkte voorzieningen waardoor de leefbaarheid onder druk staat. Door het behoudt van een busverbinding kunnen scholieren en dorpsbewoners zonder eigen vervoer makkelijk naar andere plaatsen reizen. In de zomerperiode wordt de busverbinding in Ellemeet ook veel gebruikt door onze gasten.

Na de herinrichting van de Calandweg zijn vele aspecten met betrekking tot geluids- en trillingoverlast, en verkeersveiligheid verbeterd. De weg is voorzien van fluisterasfalt, er is een vrij liggend fiets- en voetpad, en de Theo Thijssenschool is verplaatst. Daarnaast zijn ook de bussen van Connexxion schoner en stiller geworden.

Hoewel er geen sprake is van een ideale situatie, want ook het landbouwverkeer mag nog gebruik maken van de Calandweg, zijn de omstandigheden sterk verbeterd. Alles overwegende heeft het college daarom besloten het openbaar vervoer te behouden voor de kern Ellemeet.

Meer nieuws