SP verwacht veel ontslagen onder TCR-chauffeurs

Algemeen

De Socialistische Partij maakt zich grote zorgen over de werkgelegenheid bij de Taxi Centrale Renesse.Op 1 maart treedt de nieuwe dienstregeling van Connexxion in werking. ,,Dit gaat voor veel mensen verslechteringen met zich meebrengen. Niet alleen voor reizigers maar ook voor de chauffeurs. Bij de Provinciaalse SP fractie zijn verontrustende berichten binnen gekomen over ongeveer 50 chauffeurs van Taxi Centrale Renesse (TCR) die per 1 maart op straat komen te staan, laat de partij weten. “Dit is alweer het zoveelste voorbeeld van het nadeel van de marktwerking in het openbaar vervoer.” zegt Roland van Tilborg, woordvoerder OV, behoorlijk geïrriteerd. ,,Als zelfs gedeputeerde Van Heukelom de SP daarin gelijk geeft tijdens de laatste Statenvergadering dan moet je je als college toch eens flink achter de oren krabben en je flink gaan schamen in een hoekje. Zeker ook omdat dit college de mond vol heeft zich hard te maken voor werkgelegenheid.”

De afgelopen Statenperiode hebben de socialisten zich al vaker druk gemaakt over de uitvoering van het OV in Zeeland. Er is Zeeland breed een OV-enquête gehouden door de SP onder reizigers én chauffeurs. Hieruit kwam al naar voren dat het grootste gedeelte van de chauffeurs niet verwacht in 2016 nog aan het werk te zijn als buschauffeur. De Socialisten vragen aan het provincie bestuur of zij de verantwoordelijkheid voor deze ontslagen accepteren en of zij bereid zijn om de ontslagen chauffeurs te begeleiden naar ander werk, bijvoorbeeld via de gemeente Vervoercentrale die in opdracht van de gemeente het OV- en MWO- vervoer uitvoert.

Van Tilborg heeft inmiddels vragen gesteld aan het dagelijks provinciebestuur. Hierin vragen zij onder andere of het college op de hoogte is van het dreigende ontslag en of ze zich medeverantwoordelijk voelen voor dit ontslag. ,,Het frappante was vooral tijdens de laatste Statenvergadering dat partijen als het CDA en de PvdA veel kritiek hadden op de ontwikkelingen bij het Zeeuws openbaar vervoer. Deze partijen hebben de afgelopen periode gewoon voor de concessie gestemd en ook nu weer stemden ze gewoon in. Deze partijen hebben diverse keren tegen gestemd als de SP met goede plannen én financiële dekking kwam om het OV te verbeteren.” aldus Van Tilborg.

Meer nieuws