Van Wanrooij keert terug als voorzitter WIK'57

Algemeen

Gérard van Wanrooij wordt weer voorzitter van de Kerkwerfse voetbalvereniging WIK'57.

Dat meldde hij zaterdag op sportpark de Vospit na de met 1-3 verloren wedstrijd (verslagje elders op deze site) van Rimboe. ,,Net zo weloverwogen dat mijn besluit was om er mee te stoppen, zo weloverwogen is dat om terug te keren", verklaarde Van Wanrooij, die 24 november 2014 de voorzittershamer neerlegde. Bij een nog uit te schrijven buitengewone algemene ledenvergadering wordt hij officieel weer benoemd. Met de terugkeer van Van Wanrooij is het bestuur van WIK'57 weer op orde want Karel Manni en Eelco Kouwenberg worden algemene bestuursleden.

Op de site van WIK'57 geeft Van Wanrooij uitleg over zijn terugkeer. Hij schrijft het volgende: 'Op 24 november jl. heb ik het bestuur en de leden van s.v. WIK’57 laten weten per direct te stoppen als voorzitter van onze vereniging. Een weloverwogen beslissing omdat er een aantal zaken speelden die het plezier in mijn hobby als voorzitter hadden weggehaald en het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Naar aanleiding van mijn vertrek als voorzitter heb ik een heleboel leuke reacties gekregen wat je natuurlijk heel erg goed doet. Uit de reacties sprak heel erg veel waardering voor mijn inzet en veelvuldig werd het verzoek gedaan of ik toch maar niet terug wilde komen op mijn beslissing.

Het was een weloverwogen beslissing, maar toch bleef er ook een gevoel van: ik ben er nog niet helemaal klaar mee ! Dit bedoel ik in positieve zin.

In de vier jaren dat ik voorzitter was hebben we, als bestuur want een voorzitter doet het natuurlijk niet alleen, veel bereikt en zijn er in moeilijke tijden toch stappen vooruit gezet. Ik hoop dat het mij zal lukken alle neuzen weer dezelfde kant op te laten wijzen. Voor een kleine vereniging als de onze is het van belang om, als we zolang mogelijk willen blijven voortbestaan, persoonlijke belangen zoveel mogelijk (liefst altijd) ondergeschikt te maken aan het verenigingsbelang. Tevens is het van belang om flexibel om te gaan met mogelijkheden en onmogelijkheden die op ons "verenigingspad" komen. De moderne tijd waarin we leven vraagt hier ook om. Dit geldt niet alleen voor s.v. WIK’57 in Kerkwerve, maar het hele leven bestaat hier uit.

Zoals eerder gezegd had ik toch het gevoel dat ik er nog niet helemaal klaar mee was. Ook al ben ik geboren en getogen in Zierikzee: in de loop der jaren is er toch het nodige groen/witte bloed door de aderen gaan stromen. Uiteindelijk was mijn conclusie: tijd voor een frisse, nieuwe start en de handschoen weer oppakken !

Deze week heb ik het bestuur laten weten dat ik, mits zij het wil en na goedkeuring door de leden in een extra ALV, het voorzitterschap van s.v. WIK’57 weer op wil pakken. Ik zal dit doen na de zomerstop, omdat ik in verband met een studie/opleiding voor mijn werk (wooncoach bij Zeeuwland) eerder niet voldoende tijd vrij kan maken.

Ik hoop dat we door de inspanningen van het bestuur en door het weer oppakken van het voorzitterschap door mijzelf we in de komende maanden wel alvast kunnen gaan werken aan de oplossing van een gezamenlijke uitdaging: mobiliseren van voldoende vrijwilligers.

Samen met het bestuur pak ik de handschoen weer op, iets wat velen van jullie graag wilden, maar ik wil ook wat van jullie: handjes !!  Steun het bestuur en mij en zet je ook in voor onze vereniging: Willen Is Kunnen, maar SAMEN gaat het zoveel makkelijker!'

Meer nieuws