Uitvaartcentrum zoekt nog locatie centrum
Uitvaartcentrum zoekt nog locatie centrum

Uitvaartcentrum zoekt nog locatie centrum

Algemeen

Uitvaartondernemer Rinus Arensman heeft nog steeds plannen om een nieuw uitvaartcentrum neer te zetten in Zierikzee.Plannen om dat te doen op de plaats waar de oude Theo Thijssenschool staat, maar ook het Businesspark is een optie.

De Theo Thijssenschool staat al even leeg. Gesprekken tussen Arensman en de gemeente (eigenaar van de locatie) zitten vooralsnog muurvast,. Arensman wil niet de gevraagde €395.000 neertellen voor de locatie. Hij moet de school slopen en vervolgens nieuw bouwen. Dat loopt teveel in de papieren.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de gesprekken op de verkoopprijs zijn vastgelopen. Overigens wil Arensman ook een crematieoven neerzetten en dat past niet op die plaats, zo laat de gemeente weten.

De plannen voor een uitvaartcentrum heeft Arensman al laten uitwerken door architectenbureau Born in Middelharnis. ,,Ik wil best met de gemeente verder praten als ze dat wil,” aldus Arensman. Ook het Businesspark is een optie, die voor hem bespreekbaar is.

Ondertussen praat de gemeente ook met het SMWO, dat in de oude schoollokalen van de Theo Thijssenschool opvangactiviteiten voor de jeugd wil organiseren. Nu komen jongeren bij elkaar in Brogum, ,maar daar kunnen ze niet altijd terecht. Ook Gors zoekt een plek om jongeren met een verstandelijke beperking op te vangen. Deze periode wordt er met de gemeente gesproken ,,want het kost natuurlijk wel geld,” bevestigt Jopie Koens, locatiemanager van SMWO in Zierikzee.

Ondertussen wacht Arensman op een telefoontje van de gemeente. Volgens hem is er behoefte aan een uitvaartcentrum in Zierikzee en moet de gemeente dat ook wat waard zijn.

Meer nieuws