Delta Sport toont karakter, maar knakt toch

Het was niet goed en niet slecht, maar het had beter kunnen aflopen. Deze ietwat cryptische omschrijving geeft het beeld weer van de wedstrijd Delta Sport-Hellas 3: 28-30.

Gemengde gevoelens overheersten zondag derhalve na afloop van het vijftiende competitieduel van de Zierikzeese handbalploeg in de hoofdklasse D. Wat als Kevin Meulmeester drie minuten voor tijd geen wee minuten tijdstraf had gekregen? Wat als dezelfde Meulmeester, Ruben Bos, Thijs van Splunder en Tim Vleeshouwer niet te geforceerd op zoek naar een goal waren geweest? En wat als Delta Sport in de eerste tien minuten na de pauze niet zo weinig goals had gemaakt? Stuk voor stuk details die, alles overziend, de wedstrijd in het nadeel van de thuisploeg in Sportblok deden kantelen. Neem daarbij het bij tijd en wijlen gehaaide spel van de Hagenezen en hun winst is bijkans ‘logisch’ te noemen. De eerste helft, afgesloten met 15-16, ging gelijk op en was erg doelpuntrijk met ietsje meer dan een treffer per minuut. Het was vermakelijk en spannend voor het publiek. Na de pauze haalde Delta Sport niet haar niveau uit de eerste helft en viel het schotpercentage sterk terug. Denk dan ook nog een keer aan de geforceerde schoten en Hellas 3 kwam bijna freewheelend op 20-26. Met nog een kwartier kon ze weinig meer gebeuren. Of toch wel? Delta Sport kroop wonderlijk genoeg dichter- en dichterbij en kwam zelfs zes minuten voor tijd met 27-26 voor te staan. Delta Sport-trainer John Jansen: ,,Bij 27-26 moet je erop en erover, maar dat doe je niet. We kwamen wel goed terug want eigenlijk was de wedstrijd aan het doodbloeden”. Echter, toen Hellas 3 27-28 maakte en Meulmeester met de eerste twee minuten tijdstraf voor Delta Sport eraf moest, knakte het bij de thuisploeg. Met twee treffers tegen een man minder speelde Hellas 3 de wedstrijd routineus uit. ,,Toen we gelijk kwamen”, sprak Jordi Niemans, met zeven treffers topscorer, na afloop, ,,had ik het idee dat er meer in zat. Maar om van die zes punten achterstand terug te komen, was een hoop energie nodig. Dan zijn die laatste minuten wel pittig.” Zijn trainer Jansen toonde zich tevreden over het karakter van zijn ploeg en de perspectieven die deze verloren wedstrijd biedt, maar de teleurstelling stond vooraan bij de Middelburger. ,,Deze wedstrijd had je winnend kunnen afsluiten.” Scores Delta Sport: Jordi Niemans 7, Tim Vleeshouwer, Koen de Bruijn 5, Thijs van Splunder 4, Kevin Meulmeester 3, Ruben Bos, Martijn Ravia 2.