MZC'11 hervat competitie met duur (?) puntenverlies

Met een aardige, eerste helft en een rommelig, tweede deel heeft MZC'11 het competitieseizoen 2014/2015 hervat. Omdat tegenstander SSV'65 hetzelfde deed, kon iedereen wel leven met 1-1.

Gekeken naar de eindstand was de uitslag op basis van het spelbeeld terecht, maar de langer termijn in ogenschouw nemend is het duur puntenverlies voor de Goese en Zierikzeese formatie. Met een punt komen beide teams niet dichter bij koploper Bruse Boys dat vanwege een afgelasting niet in actie kwam tegen Tholense Boys. De langere termijn leert ook dat Ramon Janson in de derby tegen Bruse Boys op 6 februari ontbreekt omdat de linkerspits zaterdag tegen een terechte rode kaart aanliep. En de langere termijn toont eveneens dat MZC'11 haar kansen voor het veroveren van de tweede periodetitel in eigen hand heeft. Terug naar de wedstrijd, om precies te zijn het kunstgrasveld van SSV'65. Nadat de openingsfase voor de thuisploeg was, kwam MZC'11 er daarna voetballend steeds beter uit. Hierbij waren de kans niet al te talrijk maar wel redelijk in evenwicht. Zo stelde Matthijs Hage met een goed schot de SSV'65-doelman op de proef en werd aan de andere kant Ruud van der Linde getest. Na een kansje van Janson trof SSV'65'er Rick Mulder wel doel. De vreugde was van korte duur want na ongeveer een minuut kopte Hage een bal door waarna Martijn van Grunsven beheerst binnenschoof: 1-1. De goals vielen in de 38e en 39e minuut. Na de pauze bleek dat beide ploegen hun meeste kruit hadden verschoten. Voor pogingen tussen palen en lat was een hand meer dan voldoende. Het meest vuurwerk kwam nog van een onbesuisde sliding van Janson op enkele meters van het strafschopgebied van SSV'65. Een logische rode kaart was het gevolg. Het kwartier, dat met elf tegen tien volgde, was nauwelijks anders dan de voorgaande dertig minuten. Opvallend was nog wel de rentree van Wesley Goud in competitieverband. Een aantal jaren geleden speelde hij voor het toenmalige Zierikzee.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETAL Tweede klasse E: SSV’65-MZC’11 1-1 (1-1 Martijn van Grunsven)

Derde klasse B: Hellevoetsluis-ZSC'62 5-2 (Jos Erades, Michiel Schipper)

Oefenduels: Bruse Boys-FC Axel 3-0 Kloetinge A1-SKNWK 2-1 DFS-Domburg 2-3

ZONDAGVOETBAL Zesde klasse: sportclub Zierikzee-Jong Ambon 2