Nieuwjaarsboodschap burgemeester Gerard Rabelink
Nieuwjaarsboodschap burgemeester Gerard Rabelink

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Gerard Rabelink

Algemeen

Burgemeester Gerard Racelink heeft in de eerste editie van WereldRegio in 2015 zijn nieuwjaarsboodschap gebracht.

De integrale tekst luidt:

,,Vandaag is het 2 januari en dat betekent dat de Kerstdagen en het nieuwjaarsfeest weer achter ons liggen. Tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben politie, brandweer en gemeentelijke diensten zich wederom ingezet om de openbare orde en de veiligheid binnen onze stads- en dorpskernen te handhaven. Hiervoor verdienen zij de complimenten. En voordat om klokslag 0.00 uur afgelopen woensdagavond de champagneflessen werden ontkurkt en het kleurrijke vuurwerk werd afgestoken, zaten we thuis, in de kroeg, bij familie of vrienden gezellig bij elkaar. We genoten daarbij van oliebollen en appelbeignets en menigeen heeft teruggekeken op de vreugdevolle, maar ook trieste momenten in ieders leven. Terugblikken is altijd goed, mede omdat dit realiteitszin geeft aan onze toekomst.

Dat geldt ook voor ons als gemeente waarin we in 2014 afscheid hebben genomen van de wethouders Gilles Houtekamer en Wim Stouten, twee bestuurders die zich vol overgave hebben ingezet voor de Schouwen-Duivelandse gemeenschap. Na de verkiezingen zijn de twee opvolgers Jacqueline van Burg en Cees van den Bos samen met Ad Verseput, die begonnen is aan een nieuwe termijn, met enthousiasme en groot elan aan de slag gegaan.

En stil hebben ze zeker niet gezeten. Denkt u eens aan de openingen van zowel de schitterend gerenoveerde Nieuwe Kerk en Sportboulevard Sportblok. Daarnaast zijn er ook de eerste concrete stappen gezet in de ontwikkeling van het Masterplan Renesse en is Bruinisse volop in beweging waarbij de verkoop van bouwkavels in Riekusweel IV succesvol verloopt. Zomaar een kleine greep uit wat er allemaal in het afgelopen jaar is gerealiseerd.

Maar nu genoeg over vorig jaar, want 2015 is begonnen! Een jaar waarin onze gemeente grote uitdagingen staan te wachten op het gebied van zorg, werk en jeugd. Ter voorbereiding is gedurende het afgelopen jaar binnen de Oosterschelderegio door velen een enorme krachttoer verricht om de taken van het Rijk goed te laten landen in onze gemeente. Wij zijn als gemeente sinds gisteren het eerste aanspreekpunt, waarbij we er alles aan zullen doen om niemand tussen wal en schip te laten vallen. Hiervoor gaan we ook zo veel mogelijk samen met u als inwoners, verenigingen, zorginstellingen en bedrijven aan de slag.

Ook de regionale samenwerking met de Walcherse gemeenten krijgt het komend jaar verder vorm. Er gebeurt al veel op het gebied van bedrijfsvoering, maar er is ook nog werk aan de winkel waarbij Schouwen-Duiveland de intentie heeft om in goede samenspraak met alle partners te blijven zoeken naar innovatieve wijzen van intensieve samenwerking met Veere, Middelburg en Vlissingen.

Ondanks de economisch mindere tijden hebben we in Schouwen-Duiveland absoluut reden om optimistisch en vooral positief naar het komend jaar te kijken. We zijn samen ook goed op weg om via eilandmarketing onze steden en dorpen op de kaart te zetten. Door de campagne ‘Ik heb een band met Schouwen-Duiveland’ komt ons eiland nadrukkelijker in beeld waardoor de prachtige natuur, de schitterende monumenten, de musea en de vele evenementen nog verder buiten Zeeland bekend worden.

De vele economische, sociale en culturele projecten die ons komend jaar staan te wachten, geven ons als gemeentebestuur een groot vertrouwen in een mooi 2015. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we u allen bij nodig door in goede verstandhouding samen te werken. Met veel enthousiasme gaan we de uitdagingen voor onze gemeente aan en om daar nog eens rustig met elkaar over te praten, nodig ik u allen graag uit voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op 19 januari in de Nieuwe Kerk tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Symbolisch hef ik nu al het glas en wens ik u allen een goed, gelukkig, gezond en een inspirerend 2015.''

Gerard Rabelink Burgemeester

Meer nieuws