Zorgen over ontwikkelingen Gat van Nieuwerkerk | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Zorgen over ontwikkelingen Gat van Nieuwerkerk

De Kamer van Koophandel is er nog niet van overtuigd dat het combineren van twee supermarkten in het Gat van Nieuwerkerk een verstandige keuze is.Met daarbij de extra 600 vierkante meter detailhandel ontstaat er een grote (verkeers)druk op dat gebied. De kamer van Koophandel schrijft dat in een knelpuntenanalyse. Zo maakt de organisatie zich zorgen over de toenemende verkeersdruk op de afslag van de N59, de ontsluiting met de Stolpweg en de geluidsbelasting op de woningen achter de nieuwe supermarktlocatie.

Al jaren wordt er over de invulling van het Gat van Nieuwerkerk gesproken. Maar wat de gemeente nu voor ogen heeft is wat de Kamer van Koophandel betreft dus ook nog niet je van het. Ook vanuit Zierikzee worden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de Kamer van Koophandel gaat de gemeente in haar plannen onvoldoende in om het versterkende effect van het bij elkaar plaatsen van ondernemingen.

Niet alleen het realiseren van een winkelgebied op een paar kilometer afstand heeft effect, zo denken de ondernemers. Ook de plannen om Albert Heijn in Zierikzee te verleiden te verkassen naar de locatie Onderdak baart zorgen. Als er in de stad zelf geen supermarkt te vinden is, zal dat een nadelig effect op de andere ondernemers hebben, zo vreest men.