Logo wereldregio.nl
Sportjaaroverzicht 2014
Sportjaaroverzicht 2014

Sportjaaroverzicht 2014

De mooiste, opmerkelijkste en beste prestaties van de Schouwse sport uit 2014 in een chronologisch overzicht

Januari

10: Gert-Jan Tierie keert terug in de selectie van zondag-hoofdklasser Goes. Na het seizoen 2012/2013 besloot de Nieuwerkerker stoppen bij de Zuid-Bevelandse club waarmee hij veel successen beleefde.

31: Het zondagelftal van MZC’11 gaat onderdeel uitmaken van de nieuw op te richten omnisportclub in Zierikzee.

Februari

6: Lesley Kerkhove debuteert in het Nederlands Fed Cup-team. De Zierikzeese wint met Michaela Krajicek het dubbelspel van een Belgisch koppel.

8: Een dag na zijn uitverkiezing tot beste sporter van Schouwen-Duiveland van 2013 wordt Noah Heijnen Nederlands kampioen op de 60 meter in een nieuw pr van 7,02 seconden.

21: Casper Zwier stopt met de zwemsport. De Zierikzeese zwemmer heeft veertien nationale titels, individueel en estafette, veroverd.

Maart

4: Annelous Lammerts behaalt bij de eerste wereldbekerwedstrijd freestylekitesurfen in Panama een knappe vierde plaats.

16: Jolanda Bevelander, de dressuuramazone uit Kerkwerve, verzekert zich tijdens een wedstrijd in Maren-Kessel van een startbewijs op Grand Prix-niveau.

28: Het eerste mannenteam van Mevo’80 wordt voor het eerst in haar bestaan kampioen.

29: Leen IJzelenberg komt met een verrassend besluit. De Oosterlandse voetballer verruilt na jarenlang trouwe dienst Duiveland voor Goes.

April

2: De volleybalmannen van Forza worden op overtuigende wijze kampioen in de promotieklasse B. Ze verliezen alleen op de eerste speeldag.

16: Duiveland, SKNWK en Ouwerkerk maken bekend een fusietraject in te gaan.

21: Op Tweede Paasdag, twee dagen na de 1-5-nederlaag tegen Bruse Boys degradeert Duiveland na zes seizoenen tweedeklasser te zijn geweest.

 

Mei

3: ZSC’62 wordt na een 3-1-zege op Vlissingen kampioen in de derde klasse A. 10: MZC’11 wordt op de slotdag van het seizoen 2013/2014 totaal onverwacht kampioen omdat titelconcurrent Arnemuiden met 1-0 van Axel verloor. MZC’11 wint zelf met 7-1 van Nieuwdorp. 24: SKNWK en Bruse Boys haken in de eerste ronde van de nacompetitie af voor promotie. Beiden zijn een maat te klein voor respectievelijk DIA en WNC.

24: De directie van de Tour de France kondigt aan dat de finish van de tweede etappe in 2015 op zondag 5 juli op Neeltje Jans is.

Juni

7: Na zeven jaar is Bruse Boys officieus weer de beste voetbalploeg op Schouwen-Duiveland. Ze wint alle pouleduels zonder tegendoelpunten.

9: Met Kapelle promoveert tennisser Koen van den Berge naar de één na hoogste afdeling van Nederland, de hoofd klasse.

16: Merlyn Atoon, de tennisster uit Brouwershaven, wordt met TC Breda Nederlands kampioen in de eredivisie voor vrouwen.

Juli

13: Lesley Kerkhove verovert haar eerste hoofdprijs op een Challenger. In het Duitse Aschaffenburg wint ze tijdens haar vierde poging. De Duitse Carina Witthoeft verliest met 7-5 6-3.

24: Annelous Lammerts uit Schuddebeurs blijkt ook op de slalom uit de voeten te kunnen met het kitesurfen. Ze wint een wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Fuerteventura.

26: Het Schouws elftal verliest met 0-6 van Dordrecht, een week eerder gaat Bruse Boys ten onder tegen NAC (0-4) en een week later verliest MZC’11 met 2-3 van oud-Feyenoord.

Augustus

1: Zes ervaren handballers van Delta Sport maken bekend dat ze in het tweede gaan spelen omdat de club voor verjonging kiest. De zes zijn Guido de Graaf, Jacco de Looff, Guust Sluijs, Jordi en Jimmy Niemans en Leon van de Sande. 21: Lesley Kerkhove redt het niet in de tweede en voorlaatste kwalificatieronde voor de US Open. Ze spreekt wel van een ‘super ervaring’.

30: Onder zeer massale belangstelling, zo’n vierduizend mensen, voltrekt zich de eerste dag aan, in en op Sportboulevard Sportblok.

September

6: MZC’11, nieuwkomer in de tweede klasse E, opent het voetbalseizoen 2014/2015 spectaculair. In en tegen Oostkapelle wordt het 1-6.

14: Voor de tweede keer in zijn carrière wordt Bruenaar Bas Post Zeeuws golfkampioen.

21: Voor het tweede jaar op rij wordt Ronald van Slooten Nederlands beachtenniskampioen in het mannendubbel. De inwoner van Zonnemaire doet dat met Amsterdammer Aksel Samardzic.

27: Bruse Boys is heel effectief in de eerste derby met MZC’11. In Zierikzee wordt het 1-4 met onder andere een wonderschone goal van Domenique van den Berge.

Oktober

9: MZC’11 krijgt goed nieuws: vanaf het seizoen 2015/2016 kunstgras op het hoofdveld.

13: Lesley Kerkhove verliest de finale van een Challenger in Bangkok. Elizaveta Kulichkova uit Rusland is veel te sterk: 6-1 6-0.

29: Kitesurfster Annelous Lammerts (foto) wordt in het eindklassement van het wereldbekerseizoen tweede op de slalom en vierde op de freestyle.

November

1: Met de zesde zege op rij verovert Bruse Boys de eerste periodetitel van het seizoen 2014/2015. Ze doet dat tegen rechtstreekse concurrent Terneuzense Boys.

19: Een nieuwe, landelijke MTB-wedstrijd (op 25 januari 2015) over het strand van de Westhoek wordt aangekondigd. Twaalf jaar geleden werd daar voor het laatst een officiële strandrace gehouden.

22: De dan nog achttienjarige Ramon Janson scoort vijfmaal in de uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys, dat met 2-6 wordt verslagen.

December

14: De handballers van Delta Sport snoepen in een prachtige wedstrijd koploper Westlandia een punt af. Westlandia komt pas in de laatste seconde langszij.

15: Na veel gesteggel, overleg en de zwarte Piet naar elkaar toe te hebben geschoven, wordt de nieuwe vloer in de tennishal van Sportblok gelegd. De oude was te ruw en te risicovol om te sporten.

17: Tourbaas Christian Prudhomme brengt een bezoek aan Neeltje Jans, de finishlocatie van de tweede etappe van de Tour de France in 2015.