Verdachte inbrekers in de kraag gevat

Algemeen

Zondagmorgen vroeg zijn op de Rampweg bij Renesse twee mannen aangehouden. Zij gedroegen zich verdacht en hadden spullen bij zich om in te kunnen breken.Een alerte getuige zag op zondagavond rond 23.45 uur in de buurt van een vakantiepark dat twee mannen zich vreemd gedroegen. Onder andere zag deze vrouw dat de mannen zich bij het passeren in het gras verstopten. Ze twijfelde geen moment en belde onmiddellijk de politiemeldkamer.

Agenten gingen polshoogte nemen en troffen de mannen aan. Ze voldeden aan het signalement. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau in Zierikzee gebracht. Het gaat om een 21-jarige man uit Vlaardingen en een 22-jarige man uit Schiedam. In de personenauto troffen de agenten diverse spullen aan, die gebruikt kunnen worden om mee in te breken. De mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg overgebracht, waar ze zijn ingesloten.

U kent uw buurt het beste. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

Meer nieuws