Driemaal dertien Osmanie (update)

Duiveland blijft in de race in de strijd om de tweede periodetitel. Dit is een conclusie na de gewonnen derby (3-0) tegen DFS op het Oostersportpark.

Masoud Osmanie (foto) velde in zijn eentje het vonnis over de ploeg uit Burgh-Haamstede: de spits maakte er drie. Hiermee bracht Osmanie op zaterdag 13 december zijn seizoenstotaal op dertien goals in dertien wedstrijden. Twee van de drie treffers tegen DFS kwamen tot stand binnen twintig minuten. DFS gaf zich niet zomaar gewonnen en zette de thuisploeg in het laatste kwartier voor rust onder druk. Het gewenste resultaat, één of meerdere doelpunten, bleef uit. Ongeveer een kwartier na rust kreeg DFS een uitgelezen kans om toch te scoren. Een penalty was echter niet aan Nicky van der Velden besteed. Sjaak van der Werf, assistent-coach van Duiveland: ,,Dat was het breekpunt van de wedstrijd. Daarna scoorden we uit één van de counters de 3-0". Met zege op DFS schonk Duiveland Van der Werf een mooi cadeau want afgelopen woensdagnacht is hij vader van een dochter geworden. In de dezelfde afdeling speelde ZSC'62 thuis met 3-3 gelijk tegen Krabbendijke. De ploeg uit Reimerswaal had al twee opgelegde kansen gemist toen Robin Provoost voor de achtste keer dit seizoen ZSC'62 aan de leiding bracht. Na de openingstreffer kreeg Krabbendijke weer een levensgrote kans maar ook deze was niet aan haar besteed. Na een goede combinatie over links zette Mike de Voogd Barry van der Stel helemaal alleen vrij voor de goal: 2-0. Op dat moment was dat geflatteerd. Vanuit een rommelige situatie in de zestien meter van ZSC'62 werd het 2-1. Nog voor rust kreeg Krabbendijke een vrije trap die in de muur smoorde en bij iemand van Krabbendijke voor de voeten kwam. Die bedacht zich geen moment: 2-2. Er was echter gevlagd voor buitenspel, dus bleef het  2-1. Na rust was het vanuit een corner 2-2 en vrij snel daarna 2-3 ook uit een corner (mooie kopbal). Het was toen inmiddels al gaan regenen en dat kwam het veld niet ten goede maar het werd wel heel vermakelijk. Het echte mannenwerk: lekker door die modderpoel ploeteren, harde tackles, veel strijd. Krabbendijke raakte de lat. Daarna raakte ZSC de lat. Toen raakte Krabbendijke weer de lat. Krabbendijke bleef ook de beste kansen houden. ZSC leverde veel strijd en dat resulteerde in de 3-3 uiteindelijk. Mike de Voogd gaf de bal van rechts goed voor bij de 2e paal waar Michiel Schipper kon binnenkoppen. Ondanks de 2-0-voorsprong mocht ZSC'62 toch blij zijn met een punt. Anders was er gelijk een gat ontstaan met Krabbendijke van drie punten. Nu staan ze beiden met acht punten op plaats twaalf en dertien.