Pontes zondagavond bij geschiedenisquiz Omroep Zeeland

Algemeen

Havo 4 van Pontes Pieter Zeeman is morgen, zondag, te zien bij de geschiedenisquiz van Omroep Zeeland.Zeeland viert dit jaar haar 200e verjaardag. Omroep Zeeland sluit dit jubileumjaar feestelijk af met een 'Zeeuwse geschiedenisquiz voor scholieren'. Vier Zeeuwse scholen voor voortgezet onderwijs spelen de komende weken mee met een Havo 4 klas. Leerlingen van het Ostrea Lyceum in Goes, Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee en het Reynaert College in Hulst doen een gooi naar de titel 'Beste geschiedenisklas van Zeeland'.

De programmareeks bestaat uit vier afleveringen waarin een klas de quiz speelt onder leiding van de eigen geschiedenisdocent. De quiz bestaat uit 4 ronden en levert per klas een winnaar op. De totaalscores van de deelnemende scholen bepalen aan het eind van de serie welke schoolklas de Zeeuwse geschiedenisquiz het beste heeft gespeeld.

Meespelen kan thuis ook! Op de website omroepzeeland.nl/zeeuwsegeschiedenisquiz staan 20 vragen die de leerlingen in de uitzending ook voorgelegd krijgen. Vanavond is de eerste aflevering zien vanaf 18:10 uur. De andere afleveringen worden op 14 (Pontes), 20 en 21 december uitgezonden.

Meer nieuws