Lintje voor mevrouw Verkaart
Lintje voor mevrouw Verkaart

Lintje voor mevrouw Verkaart

Algemeen

Henny Verkaart uit Zierikzee heeft vandaag, woensdag, een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Rabelink. Een en ander vond plaats tijdens de jaarlijkse adventsmaaltijd voor ouderen, georganiseerd door Caritas, afdeling Schouwen-Duiveland.

Henny Verkaart zet zich vanaf 1984 onafgebroken in voor de Rooms Katholieke Parochie in haar woonplaats. Zij is altijd inzetbaar voor hand- en spandiensten. Bij afwezigheid van een voorganger verzorgt zij de diensten voor de geloofsgemeenschap, zowel de woorddiensten als de communiediensten. Zij doet dit vanaf 1990 ook in Verpleeghuis Cornelia

Henny Verkaart is nauw betrokken geweest bij de oprichting van de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Schouwen-Duiveland. Vanaf de start in 2008 heeft beoogd decoranda de regionale afdeling uitgebouwd tot wat het nu is. Een bloeiende afdeling met 280 leden. De bond werkt nauw samen met de twee andere regionale ouderenbonden. Mevrouw Verkaart zit dan ook in het zogenaamd ’bondenberaad’. Zij organiseert en coördineert nagenoeg alle activiteiten. Sinds het begin van dit jaar is mevrouw Verkaart bezig met een werkgroep in oprichting om oudere, zieke en eenzame parochianen te bezoeken.

Al 35 jaar is mevrouw Verkaart lid van Caritas op Schouwen-Duiveland. Vanaf 2004 is zij zelfs lid van het dagelijks Bestuur van de regionale instelling. Zij zet zich in voor ouderen, eenzamen en minderbedeelden en organiseert acties voor ontwikkelingslanden. Tevens is ze de motor voor de organisatie van de advents-maaltijd voor ouderen die ieder jaar in december wordt gehouden en waar ca. 70 ouderen aan deelnemen.

Meer nieuws