Samenwerking verdeelt achterban Radar

Algemeen

De kans dat de twee basisschoolrichtingen Obase (openbaar) en Radar, (protestant-christelijk) alsnog op korte termijn met elkaar gaan praten over samenwerking is verder weg dan ooit.

De leden van Radar willen alle opties nog eens tegen het licht houden. Directeur Kees van Damme heeft zich na een roerige ledenvergadering meteen ziek gemeld.

De leden van Radar zijn huiverig voor een samenwerking met Obase. Ze vrezen dat de christelijke identiteit van de scholen in het gedrang komt. Directie en een deel van de leerkrachten zien die samenwerking juist wél zitten als antwoord op het dalend leerlingenaantal. Het vorige bestuur van Radar ook, dat onlangs opstapte omdat ze geen vertrouwen van de leden ervoer.

Deze week is er een nieuw bestuur aangetreden. Het voorstel om een stichting op te richten, waarmee slagvaardiger gewerkt zou kunnen worden, haalde het niet. Leon de Bonte is één van de nieuwe bestuursleden. ,,We willen alle opties nog eens bekijken en sluiten niets uit. De leden voelen zich onvoldoende betrokken bij de eerdere plannen.” Hij bevestigt nog eens dat de vrees voor het verlies aan identiteit groot is onder de leden.

Dat ‘zijn’ directeur zich ziek gemeld heeft, wist hij nog niet. ,,We hebben zijn deskundigheid hard nodig de komende tijd,” aldus De Bonte. Maar daar gaat de nodige tijd overheen. Van Damme laat via een medewerker weten niet te willen reageren op de ontstane situatie. In januari van dit jaar spraken de onderwijs-directeuren tijdens een nieuwjaarsborrel nog over een fusie. Dat gaat het nieuwe bestuur dus veel te ver op dit moment.

Meer nieuws