Duinoord bereikt hoogste punt

Algemeen

De nieuwbouw in Burgh-Haamstede op het terrein van Duinoord heeft het hoogste punt bereikt.Dit moment willen zorgverlener Allévo en woningcorporatie Zeeuwland graag vieren met bewoners, familie, omwonenden, medewerkers en bouwvakkers. Op maandag 15 december om 13.00 uur vindt de viering van het hoogste punt plaats. Wethouder Ad Verseput is aanwezig om de handeling rondom het hoogste punt te verrichten.

Zeeuwland bouwt in Burgh-Haamstede voor Allévo zes groepswoningen met zeven kamers en 12 appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast worden in de eerste fase nog 53 driekamerappartementen gebouwd. Deze appartementen hebben een oppervlakte van circa 90 m2 en zijn zo ingericht dat zorg aan huis mogelijk is. Dit zijn aantrekkelijke appartementen voor iedereen die nog actief in het leven staat. Met de zekerheid van eventuele zorg achter de hand is zo lang mogelijk zelfstandig wonen gegarandeerd.

De bouw van fase 1 zal medio 2015 afgerond zijn. Bewoners van zorgcentrum Duinoord Allévo en de aangrenzende aanleunwoningen verhuizen op dat moment naar de nieuwbouw. Ook krijgen huurders van Zeeuwland uit de (gesloopte) woningen aan Platboslaan en Kloosterweg met voorrang een appartement in de nieuwbouw. Daarmee zijn naar alle waarschijnlijkheid alle woningen voor de eerste verhuring verhuurd. Alle appartementen zijn, afhankelijk van inkomen, huurtoeslagtoegankelijk.

Zodra de verhuizing van alle bewoners is voltooid, kan het zorgcentrum Duinoord Allévo worden afgebroken. In de vervolgfase worden 24 patiowoningen (huur en koop) en 33 (koop)appartementen gerealiseerd.

Meer nieuws