Apathisch SKNWK verliest duel en koppositie (update)

Een week voor de winterstop lijkt SKNWK in een vervroegde winterslaap geraakt te zijn. Totaal onverwacht leden de Nieuwerkerkse voetballers hun eerste nederlaag van het seizoen 2014/2015.

Uitgerekend tegen de minste ploeg uit de vierde klasse B, rode lantaarndrager Vrederust, ging SKNWK de huidige voetbaljaargang voor de eerste keer onderuit. Trainer Jack Wijnands was klip en klaar zoals altijd: ,,We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Er was geen beleving en dan win je niet. Vrederust had een kans waaruit de goal viel en hield het daarna potdicht. Wij waren apathisch." Eén nederlaag is wel te overzien, maar daardoor heeft SKNWK de competitie ongewild wel ineens spannend gemaakt. ZBVH heeft na de twaalfde speeldag van zaterdag 6 december de koppositie van SKNWK overgenomen en heeft nu een punt meer. Bovendien heeft SKNWK op de tweede plaats gezelschap gekregen van Rillandia en kan Rimboe, als ze de gestaakte wedstrijd tegen WIK'57 winnend afsluit, op een punt komen. De Kerkwerfse club kwam zaterdag overigens slecht in het nieuws. In de met 2-3 verloren wedstrijd van Rillandia zag WIK'57 Remon den Boer, Dennis den Boer en Wilmar Berrevoets met rood vertrekken. In de tweede klasse E had het niet zoveel gescheeld of koploper Bruse Boys had averij opgelopen. In Goes leek SSV'65 lange tijd op weg om de lijstaanvoerder uit Bruinisse de derde nederlaag van het seizoen toe te dienen. Tot de zeventigste minuut en bij een 2-0-voorsprong gaf Bruse Boys nauwelijks thuis. Via een eigen doelpunt werd de ploeg van trainer Wim Nieuwland in de wedstrijd geholpen. Wat daarna gebeurde, tartte elke verbeelding en fantasie. Oftewel: als je er niet bent bij geweest, geloof je het niet. Nog voor de 85e minuut betekende sterk doorgaan van Tom Blomaard (op de foto aan de bal) 2-2 en goed uitgevoerde counter met als eindstation Koen van den Berge, die de bal fantastisch binnenschoot, 2-3. In blessuretijd was slecht wegwerken in de Bruse Boys-defensie de aanleiding voor 3-3, direct vanaf de aftrap zorgde geklungel in de Goese verdediging voor 3-4 en het was Blomaard die twee minuten later zijn derde van de middag aantekende. De drie punten waren wel iets teveel van het goede, vond ook Nieuwland die beaamde dat een gelijkspel de verhoudingen correcter had weergegeven. ,,Ik moet wel zeggen dat SSV'65 er in de eerste helft kort op zat en daardoor veel energie heeft verspeeld. Dat kwam ze rond de zeventigste minuut duur te staan. Op dat moment kregen wij meer ruimte en dan komen de individuele kwaliteiten bovendrijven." Door de overwinning blijft Bruse Boys 'gewoon' koploper en staat de andere Schouwse formatie in de tweede klasse E, MZC'11, als enige op één zege van de Bruenaren. De Zierikzeese ploeg versloeg Dauwendaele met 0-2 en boekte alweer de vierde zege op rij. Ramon Janson tekende in Middelburg zijn vijftiende seizoenstreffer aan.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Tweede klasse E: SSV’65-Bruse Boys 3-5 (2-1 e.d. SSV'65, 2-2 Tom Blomaard, 2-3 Koen van den Berge, 3-4 en 3-5 Tom Blomaard) Dauwendaele-MZC’11 0-2 (0-1 Mathijs Hage, 0-2 Ramon Janson)

Derde klasse B: Duiveland-ZSC’62 3-2 (0-1 Robin Provoost, 1-1 Ronald Zwager, 1-2 Robin Provoost, 2-2 Ronald Zwager, 3-2 Masoud Osmanie) DFS-Smerdiek 3-1 (1-0 Kevin Veerhoek, 2-0 Stefan dos Santos Carvalho, 3-0 e.d. Smerdiek)

Vierde klasse B: SKNWK-Vrederust 0-1 WIK’57-Rillandia 2-3 (1-0 Jeffrey van Kooten, 2-0 Wilmar Berrevoets)

VROUWEN Tweede klasse: Barendrecht 2-MZC'11 2-1 (0-1 Veerle Kok)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Zesde klasse: sportclub Zierikzee-DZC'09 4-1 (Tino Koster, Richard Drubbel, Milo Tocacks, Patrick Roggeband - Jelle Gerritse) Hansweert 3-Ouwerkerk 4-2 (Barry Manni 2)